• 31094
    2022-2023 sezonunda, 4. hafta geride kalmışken, hem oyun hem de puan tablosu bakımından son derece iyi yolda olan takımdır.

    1) ilk 4 haftada 3 deplasmana çıktık. bunlardan biri geçen senenin şampiyonu, diğeri ise ligin en zorlu deplasmanlarındandı. diğer iki rakibimiz ise hemen hemen geçen seneki kadrolarıyla devam eden, kapanarak oynayan takımlardı ki bu tip takımları sezon başında açmak, bizim gibi yeni takımlar için daha zordur zira iyi bir set oyunu ister, set oyunu da alışkanlık gerektirir. bu fikstürden 7 puan ile çıktık ve antalyaspor maçı haricinde üç rakibimize karşı da oyunun hakimi hep bizdik. bunlar çok olumlu sintaller.

    2) abdülkerim - nelsson tandemi oturmuş görünüyor. takım savunması gayet başarılı. sacha boey'in performansı şaşırtıcı derecede yüksek. bir tek sol bek aksıyor ama orası da savunma anlamında işimizi görüyor.

    3) takımın en büyük taktiksel zaafı, hücumdaki koordinasyon sorunu. bunun çözülmesi için biraz zaman lazım. fakat seferoviç'in berbat performansına rağmen trabzonspor, ümraniye ve giresun maçlarında gayet net pozisyonlara girebildik. üstelik her maç bu pozisyonların sayısı artarken, verdğimiz pozisyon sayısı azaldı.

    peki mevcut durumun geçen yıldan farkı ne? geçen yıl da pozisyona girip atamıyorduk. farkı şu: geçen yıl, yiyorduk da. bu yıl savunmayı ileride kurmamıza karşın çok daha az pozisyon veriyoruz. daha da önemlisi, geçen yıl hemen hiçbir maçın mutlak hakimi olamazken şu ana kadar maçtan maça oyun hakimiyetindeki gücümüzü geliştirdik. trabzonspor deplasmanında ev sahibi gibi oynayan bizdik.

    şimdi, bunlar hep iyiye işaret. öte yandan rotasyonumuz dar. bunu çözmek gerek. orta sahada oliveira belli ki yeterli dinamizmi sağlayamayacak. oraya evander tarzı bir transfer daha gerekebilir. ancak toplamda, ligin son düzlüğüne beşiktaş ile yarışarak gireceğimizi düşünüyorum. evet, beşiktaş, fenerbahçe değil; zira fenerbahçe her ne kadar sükseli skorlar alsa da bence çok sıkıntılı bir oyun oynuyor. kapanan takımlara karşı erken gol bulamazlarsa abuk subuk mağlubiyetler almaları işten bile değil bu oyunla. orta sahanın bu kadar hızlı geçildiği bir oyun planı için stoperleri hem çok ağır, hem de yetersiz. üstelik bu kadar geniş bir rotasyonun sezonun başında olumlu olabilir fakat uzun süre tüm oyuncularda aynı motivasyonu ve fizik gücü sağlamak mümkün değil. ben beşiktaş'ın oyununu fenerbahçe'ye göre daha oturaklı buluyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın