resim
Arda Turan
Görev:Teknik Direktör
Takım:Eyüpspor
Yaş:37
Uyruk:Türkiye
  • 1993
    biricik kaptanımızdır.

    öncelikle arda'yı ezici çoğunluğumuz gibi sevdiğimi belirtmek isterim. ama eleştirmek istediğim noktalar var arda'da. bu eleştiriler kesinlikle yok sevgilisiymiş, gezdiğiymiş tozduğuymuş değil. genç adam tabii gezecek, galatasaray kültürünün sınırlarını aşmadan dilediğini yapabilir arda. yeter ki takımımızın ismine zeval gelmesin.

    her neyse. benim arda da gördüğüm sıkıntı stres düzeyi yüksek maçlarda takımı elinde tutamaması ve üstüne üstlük kötü oynaması. bunu kulüp maçları adına konuşuyorum milli maçlarda hep çok iyi oynuyor arda. gerek avrupa maçları olsun gerekse derbiler olsun oyunu sürklase edecek onun yıldız olduğunu ispatlayacak bir oyun temposu yok. bir maestro gibi olamıyor şu an için saha da. tabii ki oyun zekası çok yüksek sezgileri mükemmel. bunu son beşiktaş derbisinde attığı gol ile anlattı zaten bizlere; ama benim bahsettiğim şey türk futbolunun yıllardır aç olduğu bir oyuncu profilini anlatıyor. benim arda'dan tüm beklentim büyük maçlarda büyüklüğünü her yönüyle kanıtlaması.

    yani bir denizli maçında bir sivas maçı falan değil ardanın iyi oyuncu olduğunu yıldızlığını kanıtlayan mecralar. bir kadıköy derbisinin gerginliği, bir ali sami yen derbisidir. bir avrupa maçıdır. arda bu tip maçlarda takım ortalamasında seyrediyor genelde. onun yıldız olduğuna inanmamız için takımın profilinden ayrılı ekstra bir şeyler koyması lazım ve bu potansiyel de var arda'da.

    belki tecrübe eksik belki çekingen bilemem. ama umarım bunu aşarsın arda. o zaman kendini de aşarsın, türk futbolunu da aşırırsın. yolun açık olsun. benim seni eleştireceğim bir nokta budur. ikincisi de şu takımdaki abilik düzenine bir son ver. takım içine takım olmadığına hepimizi inandır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın