• 303
    edit: şu entryi ofsaytlayan, nem kapan bir zihniyetin bu sözlükte olması üzücü. bu entrynin neresinden nem kapabilirsin ki? neyse devam et.

    sinirlenmesi, ani yükselmeleri bir yana cem dizdar gerçekten donanımli bir insan. sakin kalabilse muhtemel doyurucu ve öğretici sohbetler edilir. futbol bilgisinin yanında, felsefe, sosyoloji, psikoloji gibi alanlarda da bilgi sahibi. tabi türkiye gibi toplumlarda bunlar ne zaman değer görmüş haklı bulunmuş ki bir de böyle sinirli bir adam tarafından anlatılınca değer görsün. ben eminim ki bu adamın araştırdığı, öğrenmeye olan ilgisi yüzünden okuduğu kitaplar kendisinden yaşça küçük, daha fazla zamanı olan, güya daha çağdaş gözüken yorumcu-yazar tarafından okunmamıştır.

    ellerinde kılıç, kalkan diriliş ertuğrul izleyen tayfa trt'nin spor kanalı trtspor'da ülkenin çok sevilen eylemi futbola dair bu yorum programını ''ne diyo ula bu değişik, felsefe melsefe diyor kafir'' deyip, izlemiyordur. çünkü bu ülkede aslında fevri, sinirli insanlar aslında öne çıkar, sevilir fakat bu ülkenin asırlardır pek de üzerinde durmadığı alanlardan bahsediyorsa pek de ciddiye alınmaz ne yazık ki. çünkü anlaşılmaz. aynı şey cem dizdar için de geçerli.

    evet ses tonu, anlatış dili hep gergin bir seviyede. ama bugüne kadar bir kere bile yaptığı doğru-haklı analizler yerine hep magazin programı kafasıyla ''da dan dan dan stüdyoda gerginlik az sonra'' yaklaşımı ile hep bu tartışmaları ilgi görüyor, haber yapılıyor. ülkenin de neyi tercih ettiği böylece ne yazık ki ortaya çıkmış oluyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın