• 30646
    orta sahasının kolay geçilme problemini orta sahaya alınacak bir stoper yani klasik 6 ile çözülebileceğine inanılan takım. bu sorun böyle çözülebilseydi o orta sahaya konulan stoperleri her takımda görürdük. ancak şöyle bakınca kuzey afrika ligleri ve türkiye alt ligleri hariç bu tarz oyuncu kullanan takım yok. rodri ve fabinho bu tarz adamlar diyecekler ise lütfen yorum yapmasın. orta sahaya gedson tarzı bir 8 numara gerekmekte.

    kasımpaşa maçında oliveira'yı izlediğim kadarıyla oyuncudan 8 numara olarak katkı alabileceğimiz tek sene bu sene. o da sadece türkiye ligi oynayacağımız için. geri kalan 3 senesinde 8 numara oynamaya inat ederse feghouli _vol2 olur. oliveira'nın bizdeki kariyerinin 1 seneden fazla olabilmesi için 6 numaraya devşirilmesi şart. zaten fiziksel özellikleri ve teknik özelliklerini göz önüne alınca neden bu adımı daha önce atmadığını sorgulamak lazım. roma'da mourinho kendisini bir adım geriye, 3-5-2'nin çift ön liberosundan biri yapmasına şaşırmamak lazım.

    fredrik midtsjö ismi 8 numara için ideal. tempolu ve savaşçı bir oyuncu. önüne adam alınacağını da sanmıyorum. ndombele'lerin, gueye'lerin ismini saldıktan sonra taraftar tepki vermesin diye midtsjö'nün önüne de adam alınacağı, seferovic'in de önüne adam alınacağı yalanı ortaya atıldı. tabi o bölgeye en iyi amadou diawara olurdu ama `transferinden "hazır olmadığı" gerekçesi ile vazgeçtik gibi görünüyor. becerilemeyen transferlerde de "dik durmak" bitti, "hazır olmamak" yeni çıktı.

    taylan, berkan ve cicaldau'yu göndermek galatasaray lehine çalışmak değil kişisel şov yapmaktır. mustafa cengiz yönetiminin belhanda'yı gönderip bir şampiyonluk eksi yazması gibi takıma eksi yazar. çünkü bu oyuncular maliyetli oyuncular değil. bu oyuncular kötü oyuncular hiç değil. bu 3'lü ile şampiyonlar ligi gibi gruptan çıktın. bu oyuncuları göndermek taraftara oynamaktır ve taraftara göre takım yönetirsen sadece zarar verirsin. çünkü taraftar analitik düşünmez, kar/zarar analizi yapmaz. taylan'ın yanına gedson/belhanda koyunca yıldız oluyor, berkan'ın yanına siopis koyunca yıldız oluyor. bir araştırın nedenini. birlikte olmuyor olmaları bu oyuncuları kötü yapmaz.

    galatasaray'ın içerisinde bir öç alma durumu var. lütfen geçen seneki rezaletin faturasını alternatifsiz 50 maç oynayan oyunculara değil; takımın hakkını hiçbir yerde savunamayan, savunan adamı çakallara yem eden, o adam yerine futbol hariç herhangi bir meslek grubuna mensup olabilecek bir ispanyol'u getirenlere ve sosyal medya'ya* trol ordusu basıp suyu bulandıranlara*** hesap sorun.

    son olarak da maaş bütçesinden oldukça şüpheliyim. dursun özbek en son böyle kadro kurduğunda bir kuruş maaş ödemesi yapmadan teslim etti takımı mustafa cengiz'e. rahmetli başkan badou ndiaye'yi satıp maaşları ödemese o sene* şampiyonluğu unutun.

    yine bir kuruş maaş ödemesi yapılamayacak tarzda bir takım kuruluyor. yüksek maaş için gelen oyuncular ile takım kurup maaş ödenmezse bu takım ilk 6'ya zor girer. sonra yönetim süpermen'imizin kapısında ağlar hocam ne olur geri dönün diye*.

    sonuç olarak bu takıma yapılması gerekenler bellidir. önem sırası ile aşağıdaki gibi sıralanır:
    1. tempolu ve baskılı bir 8 al. oliveira'yı 6'ya devşir, taylan ve berkan'ı rotasyonda tut.
    2. koşucu bir yedek santrfor al.
    3. cicaldau ile rotasyona girecek bir 8,5 al.

    içimi rahatlatan tek nokta okan hocamızın kasımpaşa maçı sonrası bu doğrultuda konuşması. ancak yönetim hocayı ne kadar dinler bilmiyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın