• 30629
    mevcut kadrosu ve olası transfer hedeflerini birleştirince ortada yine kötü bir yapının kurulabileceğine dair tehlike sinyalleri veren türkiye’nin açık ara en büyük, dünyada da türkiye denince akla gelen ilk 1-2 şeyden biri olan kulübün futbol takımı.

    an itibariyle kanat oyuncularımız yunus ve kerem. bu iki arkadaşa ve yeteneklerine saygım sonsuz ama bu yetenekler malesef bırakın bizi şampiyon yapmayı, şampiyonluk yarışına bile sokamaz. eğri oturup doğru konuşalım. bize karşı rakipler kapanır, yani kadromuzda dar alan yeteneği olan adamların olması gerekir ki hem yunus hem kerem daha geniş alan seven, geçiş hücumu oyuncuları. dolayısıyla kenarlardan birine mutlaka özel yetenekli, çilingir tadında bir kenar oyun kurucusu transferine ihtiyacımız var. misal adnan januzaj bahsettiğim tipte bir oyuncu. illa o olmalı demiyorum tabi ama o kıvamda biri şart.

    mevcut durumda 3 yerli kuralı var. okan buruk o 3 yerlinin 2’sini yunus ve kerem’e düşünüyorsa boşa umutlanırız. dolayısıyla ben yunus kerem ikilisinden sadece 1’inin oynayacağını varsayıyorum. peki bu durumda 2’nci türk oyuncumuz kim olur?

    eğer epik bir 10 numara alabilirsek hem o 10 numaranın hem de oliviera’nın (merkezde ikili oynamayı seven bir oyuncu olmasından mütevellit) arkasını toplaması için berkan kutlu olabilir. ama buradaki görev dağılımları çok mühim. eğer berkan’a yine geçen seneki gibi oyun kurucu rolü biçersek sıçarız. ama eğer takım için görevi iyi belirlenirse yerli alternatiflerden ikincisi berkan olabilir.

    3’ncü yerli içinse geriye stoper ikilisinden biri kalıyor. emin bayram ya da abdülkerim bardakcı, nelsson’un partneri olabilir.

    tabi buraya bir istisna koyabiliriz zira mert müldür transferi, yerli kontenjanı açısından çok önemliydi ama yüksek ihtimal maliyetinden dolayı o işi beceremedik. eğer olsaydı elimizi çok rahatlatırdı ama tercihimizi dubois’ı transfer ederek yine yabancıdan kullandık. istisnamız ise şu. berkan’ın yetersizliği sebebiyle risk alıp kaleye okan kocuk ya da batuhan şen’i koymak. bu durumda benim tercihim batuhan şen olur zira kendisi okan’a göre daha güven bir görüntü çiziyor ve ‘size’ olarak hem daha geniş hem çok daha uzun. okan’ın özellikle kenar topları çok ama çok kötü. ayrıca boyu da günümüz futbol kalecilerine göre kısa kaldı. dolayısıyla 3’ncü yerli hakkımızı batuhan’dan kullanıp, merkeze de 3’ncü yabancı transferi yerleştirebiliriz. tabi bu durumda elimizde nur topu gibi bir muslera tribi bulabiliriz.

    anlayacağınız şu an için kadro mühendisliğimiz hiç iyi durumda değil. ortada dönen isimler de bunu düzeltecek gibi durmuyor. zaten bence teknik direktör ve teknik ekip dezavantajımız var. ligin başlamasına 15 gün kala tüm bunları nasıl çözecekler, gerçekten merak ediyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın