• 16
    ıstisnalari elbette olmakla birlikte her turlu grubun, ilk sesini yuksek cikaranlari radikal olanlaridir. uyumlu, iliman olanlari sesini cikarmadan kendini varolan konjokture uygun hale getirerek yasamaya calisir; kendisine bir konfor alani bulup yasamak, tum cevresini degistirmekten daha kolaydir, daha kabul edilesidir.

    yine her zaman gordugumuz gibi lgbt ozelinde de, once radikal olanlar bayragi eline almistir. baslarda "sadece ozgurluk istiyoruz" sloganlariyla baslasa da, kapitalist dunyanin, lgbt destekleyen bireylerin alim gucunun yuksek oldugunu ve lgbt destekleyen markalara yonelik daha cok para harcadigini kesfetmesiyle bu eli bayrakli kesimin sesini her yere yaymaya basladi.

    bizzat kulaklarima cok duydum, bu cigirtkanlik yapanlarla bizim alakamiz yok diyen lgbt bireylerini.

    bu spordaki yayilma da, tamamen maddi amacla yapilmis pr calismasi disinda bir sey degil.

    ben oyunlarda lgbt bayragini takmayi severim, discord gibi serverlerde illaki ya durumuma ya profilime koyarim lgbt bayragini. anlamlidir cunku bence, insanlarin boyle bir seyin var oldugunu ve normal oldugunu ogrenmesi gerektigine inanirim.

    ama, kullandigim bir marka, abonesi oldugum bir servis saglayicisi bu ise goze batirarak yapmaya baslarsa, ornegin netflix dizilerinde ki, sozde gercek hayati temsil etsin diye her diziye koyulan gay, bisexual karakterler, siyahi, musluman iyi adamlar ve bunlarin goze sokula sokula ayrimciliga ugramalari.

    bilen bilir brooklyn 9 9 dizisindeki kaptan, siyahi bir gay karakterdir; bunun zorluklarini yasayarak yukselmistir, bol bol flashback atilir gecmise ama bunu asla goze sokmazlar, ta ki bir gun bir baska siyahi karakteri polisin sadece siyahi oldugu icin tutuklamasi sahnesine kadar. muzik bile degismistir, herkes uzgundur herkes tepki verir.

    sen zaten bu soruna cok guzel bir sekilde kendi dilinde dokunmussun, neden ikinci anlattigim sahneyi cekmek zorundasin ki? diziyle hicbir alakasi yok. sitcom dizisinde ic karartiyorsun, senaryodan kopuk bir bolum yayinliyorsun. tepki gosterenlerin buna gosterdigini dusunuyorum, en azindan akli selim olanlarin.

    ama, psg'nin bir lig macinda pride month'a denk geldigi icin lgbt bayragini formasina koymasi bir dayatma degildir.
    bir pr calismasidir, ancak goze sokulmamistir.

    arap sahipli bir kulupten fazlasini da beklemiyorum zaten, pek cok arap ulkesinde hala olum cezali bir suc cunku escinsel iliski yasamak.
App Store'dan indirin Google Play'den alın