resim
Fatih Terim
Görev:Teknik Direktör
Takım:Panathinaikos
Yaş:70
Uyruk:Türkiye
  • 35637
    hocanın milan’da kurduğu iskelet kadro sayesinde ancelotti büyük başarılar elde etti. 2000’li yıllarda ancelotti bu kadar başarılı olduysa bunda hocanın o dönemin başında oturttuğu takım, zihniyet ve kadronun da payı vardı.

    teşbihte hata olmaz. süreçler aslında biraz da tudor-terim sürecine benzer. o dönemde terim nasıl milan için hafif görüldüyse, tudor da bizim için öyle görüldü. aynı şekilde tudor da hocanın ancelotti’ye bıraktığı gibi iyi bir miras ve yapı bıraktı. yine yeniçeriler açısından düşünürsek, nando’nun o dönem takımdakilere “beyler baba geldi, no problem” dediği söylenir.

    terim artık bu dönemde çıkmasını hayal bile edemeyeceğimiz büyüklükte bir hoca. milan hikayesinin kısa sürmesi bu gerçeği değiştirmez. değil bu dönemin top takımları, başaltı takımlarında bile türk hoca görme ihtimalimiz yok gibi bir şey. hoca bunu başardı. sonrasında da kulübe ve milli takıma çok büyük hizmetleri oldu. türk halkının futbola dair gurur duyduğu başarıların büyük kısmında tek başına imzası var.

    önceki entrylerim ortada, hocanın son döneminde de çok çok eleştirdim. ancak hoca bizim efsanemizdir. sir alex’imizdir. umarım ilerleyen süreçlerde okan hocaya da açık desteğini gösterir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın