resim
Metin Oktay
Mevki:Santrfor
Doğum:02.02.1936
Ölüm:13.09.1991 (55)
Uyruk:Türkiye
  • 271
    beatles dünyayi kasip kavururken, pariste olaylar cikip, macaristan kadife devrimini yasarken, bir bahar günü veda etmistir kral futbola.. istanbulda vedasindan sonra alsancak cimlerine gelmis, içlerinden ciktigi izmirlilere de bir elveda cakmak istemistir...

    dedem o zamanlar hala yun mensucatta calismaktadir.. ki o fabrika, metin'in üstüne formasini gecirdigi ilk takimin da sahibidir.. kahramanlarin cocugudur metin, fuar'dan tavus kusu calip yemislerdir belki, ama kesinlikle lozan pastanesinden soguk bir limonata icmistir.. mutla ama mutlaka yildiz sinemasinda bir ayhan isik filmine bayilmis, onun gibi afilli delikanli olmak istemistir..

    her neyse, bir yaz baslangici gününde, alsancak stadinda belki 30 bin kisi vardir, kilini kipirdatamayacagin bir kalabalikta metin galatasaray ve izmirspor formalarini giymistir üstüne.. son kez izlemistir insanlar onu duvar tarafindaki ve bina tarafindaki kalelere cektigi sutlari, belki 30 bin izmirli, futbolu sevdiren adama sapka cikarmistir, ve aglamistir da arkasindan, mahallenin son abilerinden biri oldugu icin..

    sözlere tribunlerin hala söyledigi şarkı ile son vermeli:

    tacsiz kral
    metin oktay
    tek askiydi galatasaray
    senin gibi cimbomluyu
    unutur mu bu taraftar...
App Store'dan indirin Google Play'den alın