resim
Franklin Edmundo Rijkaard
Görev:Teknik Direktör
Takım:Kariyer Sonu
Yaş:61
Uyruk:Hollanda
  • 1417
    tüm spor basınının birleşerek her hafta bit kadar akıllarıyla doğruya davet ettikleri teknik direktörümüz.

    şöyle ki; bu canım (a'yı uzatarak okursanız daha keyif verir) yorumcular her hafta maç sonrasında daha önceki haftalarda ne söylediklerinden tamamen bağımsız olarak eğer maç kazanıldıysa rijkaard'ın aynen onların dediği gibi doğruyu bulup ona göre davrandığını, eğer kaybedildiyse rijkaard'ın onların dediğini yapmamasıyla yenilgiye çanak tuttuğunu yazıyorlar.

    bu hakikaten %90'ı futboldan anlamayan (rijkaard'a futboldan anlamıyor diyen insanlara bunu söyleyecek cüreti kendimde fazlasıyla buluyorum) insanlar halka ve mesleklerine en ufak bir saygı beslemiyorlar. erkek adam sözünden dönmez denir, bunlar her hafta dansöz gibi kırıtıyorlar. rijkaard ya da bir başka hoca elbette eleştirilebilir, hata yapabilir, hatta üstüste hatalar da yapabilirler. benim de anlamadığım ve yanlış bulduğum seçimleri oluyor rijkaard'ın, eminim ki sözlükte de onu beğenmeyen insanlar vardır.

    ancak rijkaard teknik direktördür, üstüne dünyaca ünlü teknik direktördür. barcelonada babam da teknik direktörlük yapar demek, uefa kupası tesadüftür demeye benzer, ancak çamur atmaktır. rijkaard galatasarayda başarısız olabilir, belki de kovulacak. bunu hiçbirimiz bilmiyoruz. ama şöyle bir gerçek var ki; bir çok türk teknik direktörden daha fazla altyapıya ve gençlere şans veriyor, onların gelecekleri için bir şeyler yapıyor.

    beğenirsiniz beğenmezsiniz ama bana göre son yıllarda yetişmiş iyi golcülerden biri olan semih fenerbahçede yıllardır yedek, yıllardır genç semih. rijkaard diğer tarafta duruşuyla, klübüne kattığı değerlerle, klubün imajına kattığı değerlerle ve en önemlisi geleceği düşünerek planlı ve programlı davranıyor.

    her maç sonrası ertesi gün manşetten verilecek bir spekülatif laf almak için takla atan soru adamcıkları bile bizim ülkemizin bu işe bakışını özetliyor. işin kötüsü rijkaard da bazen onlara uyup söylememesi gereken şeyler söyleyebiliyor.

    umarım galatasarayımızda uzun zaman görev alır ve gelecek için gerekli altyapıları ve ekibi kurar. ağzıyla kuş tutsa bile ona işini öğretmeye çalışacaklar olacaktır. gerçi çok da şey beklememeli canım ülkemin basınından, bu kadarlar.
App Store'dan indirin Google Play'den alın