• 30453
    planlama yapılırken tecrübeli- tecrübesiz, maaşı fazla - maaşı az, gibi durumların iyice kararlaştırılıp, ona göre hareket etmeliyiz. fazla maaş vermemiz gereken bölgelere de görece garanti oyuncular almalıyız. tabii bunları yaparken de yıllık gelirin üstüne çıkmadan bu planlamayı yapmalıyız.

    yani tamamen genç ya da tamamen tecrübeli kadro kurmak belli sıkıntılara sebep oluyor. tamamen genç kadro kurulduğunda, gelişecek ve potansiyelli oyunculara, tam gelişmeden fazla yük biniyor ve bu da oyuncuların durmasına sebep oluyor. örneğin; morutan- halil. fazla tecrübeli oyuncu bulundurmak da hem hedef hem de oyuncuları koşturma açısından sıkıntı yaşatıyor. ayrıca yıllık maliyet de çok fazla artıyor. yani bu dengeyi kurarken, dizilim ve mevkilerde göz önünde bulundurularak yapılmalı.

    bu aşamada net bir şekilde akademiye güvenmeliyiz. akademiye güvenirken de bunların hatalarını örtecek oyuncular almalıyız. stoperlerden birini emin bayram- ışık kaan yapıp yanına net bir şekilde lider bir stoper koymalıyız. sağ beki ali turap ve boey ile rotasyona sokacaksak önüne az top kaybı yapan, hücumda bekini zor durumda bırakmayacak oyuncu atmamız gerekir. en önemli bölge olan orta saha ve forvete en fazla yatırımı yapmamız gerekir. 2021-2022 sezonunda elneny- gedson alabilsek ne berkan ne de taylan bu kadar yıpranırdı. hem diri kalırlar hem de girdiklerinde iyi işler yaparlardı. hatta bu ikili cica gibi oyuncuların da iyi oynamasına sebep olurdu. o yüzden yıllık gider hesaplanırken orta saha ve forvet oyuncularından yana kullanmak mantıklı olabilir.

    bu denklemi kuramazsak, bugün halil, barış alper için söylenen sözler yarın yunus için söylenecek. çünkü burada ads'de bulduğu alanları bulamayacak. ads'de yaptığı bazı önemli işleri yapması yeterli olmayacak.

    yani kısacası, maddi durum için, gençleri de denkleme sokacak bir hoca lazım. bu da mancini vs. hocalar değil. bu hocalar kendi kariyerlerini galatasaray için, genç oyuncu çıkarmak için, riske atmaz. hem kariyerli hem de galatasaray'ı düşünen dünyada 1 tane hoca var, ondan da nefret ediliyor.

    ikincisi, küçük bütçeler ve gençlerle yarışmacı olabilecek hocalar lazım. yarışmacı olsun ki, bizim tayfa kendisini yemesin.

    üçüncüsü ve en önemlisi, ahbap çavuş ilişkileri ile değil de gerçekten iyi bir analiz ve araştırma yaptıktan sonra hoca getirmek lazım. yoksa teknik direktör belliyken 3. toplantıda ismi geçip, daha sonra yardımcı olacak diye söylenen kişiler, 1. kişi olarak takımın başına geçiyor.

    ve şunu kesinlikle unutmamak lazım. elimizde bulunan takım çöp değil. sadece işlenmeyi bekleyen çok fazla oyuncumuz var. işlemeyecek durum var ise, örneğin yabancı sınırı gibi veya sisteme uygunsuzluk gibi, o oyuncuları satmalıyız. örneğin, marcao- nellson- cicaldau gibi. çok geniş rotasyon uygulayıp gereksiz yere oyunculara para vermemeliyiz. aytaç kara- oğulcan çağlayan- alpaslan - gibi oyuncuları kadroda bulundurmamalı ve transfer stratejisi belirlerken, bu tarz oyunculara gitmemeliyiz.

    ve bu yukarıda saydıklarımdan daha da önemlisi, tff ve kurullarının adil olması için dua etmeliyiz. çünkü bu ön koşul olmayınca diğer her şey boşa gidiyor. sıfırlar önündeki 1 gibi. :)
App Store'dan indirin Google Play'den alın