resim
Fatih Terim
Görev:Teknik Direktör
Takım:Panathinaikos
Yaş:70
Uyruk:Türkiye
  • 35424
    günümüz futbolunda teknik direktörlerin genç ve gelecek vaat ediyor şeklinde atfedildiği 49 yaşında; ümit milli takım, a milli takım ve galatasaray ile sayısız başarı yaşamış, serie a'nın en prestijli lig olduğu yıllarda fiorentina ve ac milan'ı çalıştırmış teknik direktör.

    bugün ac milan'ın efsane kadrosu nasıldı diye sorsam, eminim sözlüğün %90'ı kadroyu ezbere sayar. hiç bahsedilmez ama o efsane kadronun temelini atan da fatih terim'dir. 1999-2000'deki galatasaray ve 2000-2001'deki fiorentina gibi ac milan'ı da 4-3-1-2'ye göre dizayn etmeye çalışmıştır. 2001-2002 sezonunda 21 ekim 2001 tarihinde inter milan'ı deplasmanda 4-2 yendikleri maçın kadrosuna bakabiliriz. https://www.transfermarkt.com.tr/...spielbericht/1133362

    ac milan'dan gönderildikten sonra, yerine eldeki kadrodan verim alma konusunda belki de dünyanın en iyisi carlo ancelotti gelmiş, formasyonu değiştirmemiş, fatih terim'in agresif - hücum taktiğini daha dengeli bir hale getirmiş ve zamanla o kadroya yapılan cafu, nesta, seedorf ve kaka hamleleriyle bugün herkesin bildiği "efsane ac milan kadrosu" haline gelmiştir.

    49 yaşında zamanın diego simeone'si gibi olan birinin elbette daha fazlasını başarmasını gerekirdi ama ne olursa olsun 2022 yılında fatih terim dalga geçilecek değil, el üstünde tutulacak bir futbol insanıdır. bu ülkeden kaç tane böyle büyük başarılara sahip teknik direktör çıktı da dalga geçilme lüksü görülüyor anlamıyorum.

    neyse ki, kendi insanından olmasa da arsene wenger, jose mourinho, manuel rui costa ve maurizio sarri gibi isimler ile denk geldiğinde hak ettiği saygıyı görebiliyor en azından.
App Store'dan indirin Google Play'den alın