resim
Fatih Terim
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:71
Uyruk:Türkiye
  • 35206
    kendisi ofansif anlayışı ile tanınan bir teknik direktördür.

    fakat ben önemli maçlarda gol yenmemesi gereken sonucu aldıktan skoru kendisi kadar koruyabilen başka bir teknik direktöre rastlamadım.

    17 mayıs 2000 galatasaray arsenal maçı

    sadece galatasaray'ın değil türk futbol tarihinin en önemli maçıdır. henry, bergkamp, pires, overmars, vieira, petit, suker ve kaleci seaman gibi dünya yıldızlarından oluşan arsenal kadrosuna karşı yaklaşık son yarım saatini 10 kişi kalmamıza rağmen gol yemedikten sonra penaltılarda fişi çekerek türk futbolunda bir kere yazılan ve biz daha iyisini yapana kadar daha iyisi yazılamayacak olan tarihi yazma şerefine eriştik.

    12 mayıs 2012 fenerbahçe galatasaray maçı

    bir önceki sezon şike yaptığı tescillenen fenerbahçe spor kulübünün şampiyon olabilmesi için çıkarılan play-off sistemi yüzünden normal sezonu 9 puan önünde bitirdiğimiz tescilli şikeci fenerbahçe spor kulübü ile playoff sezonunun ne hikmetse son haftasında 18 senedir galip gelemediğimiz kadıköy'de şampiyonluk maçına çıkmak durumunda kalmıştık. gol yemediğimiz her senaryoda şampiyon biz olacaktık, maçın başında johan elmander'i kaybetmemize rağmen müthiş bir savunma ve fernando muslera performansı ile gol yemeyerek tescilli şikeci fenerbahçe spor kulübü ile aramızdaki ezeli rekabete son noktayı koyduk. sahalarında sırf zevkine kupa kaldırdık. bunu hazmedemeyen tescilli şikeci fenerbahçe spor kulübünün taraftarları kadıköy'de polis arabalarını devirerek ve kendi stadlarını yakarak taşkınlık yarattı.

    5 aralık 2012 braga galatasaray maçı

    2006-07 sezonundan tam 6 sezon sonra katılabildiğimiz uefa şampiyonlar ligi gruplarında son maçımıza deplasmanda braga karşısına çıkacaktık. gruptan çıkmamız için mutlak galibiyetin gerektiği maçta geri düşmemize rağmen ikinci yarı oyunu çevirdikten sonra kalan sürede gol yemeyerek manchester united'ın ardından grup ikincisi olarak son 16'ya adımızı yazdırdık.

    12 mart 2013 schalke 04 galatasaray maçı

    evimizde 1-1 berabere kaldığımız maçın rövanşında turu geçmemiz için galibiyet veya en az 2-2 ve üzeri beraberliğin gerekli olduğu maçta geriye düşmemize rağmen oyunu çevirdik. 2-1 sonrası çok katı bir savunma anlayışıyla oynadığımız mücadelede skorun 2-2 olmasına engel olamasak da bir gol daha yemeyerek ve sonunda umut bulut'un fişi çekmesiyle birlikte tarihimizde ikinci kez uefa şampiyonlar ligi'nde çeyrek finale adımızı yazdırdık.

    29 nisan 2018 galatasaray beşiktaş maçı

    şenol güneş'li beşiktaş'ın fatih terim-galatasaray birlikteliğinin yokluğunu fırsat bilerek üst üste iki sezon şampiyon olup taraftarlarının iyice azıttığı ve ne kadar küçük olduklarını unutup kendilerini dev aynasında görmeye başladıkları dönemde "beşiktaş tarihinin en iyi kadrosu" dedikleri kadroyu tarihe gömerek iki senelik beşiktaş balonunu patlattığımız maçtır. fernando reges ve garry rodrigues'in golleriyle 2-0 kazandığımız ve gomis ile bir penaltı kaçırdığımız maç ile birlikte beşiktaş'ın şampiyonluk hayallerini sona erdirirken biz de hedefe doğru büyük bir yol almıştık.

    19 mayıs 2018 göztepe galatasaray maçı

    bariz bir deplasman fobisi yaşadığımız sezonun son maçında göztepe deplasmanında gol yemediğimiz her senaryoda şampiyonluğumuzu ilan edecektik. bu maçın ikinci yarısında gomis'in penaltıdan attığı golle 1-0 galip gelerek 21. şampiyonluğumuzu kazandık.

    19 mayıs 2019 galatasaray başakşehir maçı

    hükümet destekli başakşehir ile yarıştığımız 2018-19 sezonunda sezon boyu hakemler tarafından var sistemine rağmen bile isteye doğranmamıza rağmen ikinci yarı yapılan marcao, luyindama, diagne ve mitroglou takviyeleriyle 8 puandan gelip sezonun 33. haftasında başakşehir ile şampiyonluk maçına çıkıyorduk. geriye düşmemize rağmen devre arası gelen selçuk inan-ryan donk değişikliği ve sofian feghouli'nin rövaşata golüyle oyun üstünlüğünü elimize alıp henry onyekuru ile öne geçtik. bu dakikadan sonra rakibimize pozisyon vermeyerek hocamızın 8 de kapanır 18 de tezini gerçeğe dönüştürerek toplam şampiyonluklarda biri tescilli şikeli olmak üzere 19 şampiyonluğu bulunan tescilli şikeci fenerbahçe kulübüne 3 şampiyonluk fark attık.

    23 şubat 2020 fenerbahçe galatasaray maçı

    tam 20 sene galip gelemediğimiz kadıköy deplasmanında geriye düşmemize rağmen skoru çevirip son dakiklarında ölümüne kapanmamızla, mehmet ekici'nin uzaklardan kullandığı frikiği fernando muslera'nın boy atarak kurtarmasıyla ve en sonunda onyekuru'dan koşu çıkmasıyla 20 senelik bir lanet son buluyordu. bu maç benim galatasaray tarihinde bir futbol takımının her şeyiyle taktiksel olarak en mükemmel oynadığı maçtır. jean michael seri'nin regista performansı ile sunduğu resitali de anmamak olmaz.

    8 mayıs 2021 galatasaray beşiktaş maçı

    rakibimizin sezon boyunca tarihte eşi benzeri olmayan şekilde kollanmasına şahit olduğumuz ve şampiyonluk yolunda ikili averaj hesapları yaptığımız beşiktaş'ı en az 2 farkla yenmemizin gerektiği maçta arda turan ile skoru 3-1'e getirdikten sonra rakibimize pozisyon vermeyerek şampiyonluk şansımızı ileriki haftalara taşımış oluyorduk.

    26 ağustos 2021 randers fc galatasaray maçı

    uzun süre sonra avrupa kupalarında başarı hedeflediğimiz bir sezonda avrupa ligi playoff turu ikinci maçında ligleri devam ettiği için fiziksel olarak bizden ileride olan rakibimize karşı geriye düştükten sonra maçı çevirip 2-1 yaptık. ardından çok fazla net pozisyondan yararlanamadığımız bu maçta savunmada açık vermeyerek kendimizi uefa avrupa ligi grup aşamasına attık. bu maçta kaçırdığımız pozisyonlar bir bakıma rezalet geçecek olan sezon hakkında bazı fikirler veriyordu.

    9 aralık 2021 lazio galatasaray maçı

    uefa avrupa ligi'nde baştan sona lider götürdüğümüz grubumuzdan lider çıkmak için mutlak berabere kalmamız gereken maçta roma deplasmanında rakibimize neredeyse pozisyon vermeyerek ve son dakikasında bir penaltımız verilmemesine rağmen gol yemeyerek kendimizi grup lideri olarak son 16 turuna atıyorduk.

    bunlar kendisi ile istediğimiz skoru bulduktan sonra skoru koruduğumuz maçlardan bazı örnekler. ben kendisi ile umutlanıp utandığımız hiçbir maç hatırlamıyorum. galatasaraylılıkta böyle bir gen var muhtemelen, ya yarıştan erken kopup rezalet bir sezon geçiriyorsun, ya da şampiyon oluyorsun. ortamız yok.
App Store'dan indirin Google Play'den alın