resim
Josep Guardiola i Sala
Görev:Teknik Direktör
Takım:Man City
Yaş:53
Uyruk:İspanya
  • 1141
    kendisine çok büyük saygı duyan biri olarak hiç kendisini anlatmadan konuya girmek istiyorum. guardiola, saplantılı bir aşık gibi. böyle bir durumda birliktelik söz konusu olsa dahi saplantılı tarafın dönem dönem her şeyi berbat etme ihtimali var. guardiola da şampiyonlar ligi'nde bunu yaşıyor. 1 değil 2 değil. 5 sezondur city ile dramatik bir şekilde veda ediyor şampiyonlar ligi'ne. futbola olan saplantısı yüzünden kaynaklandığını düşünüyorum.

    çok basit ya, şu takımın bir tane pivot santrforu olsaydı guardiola için her şey farklı olabilirdi. bütün elenmeleri geçtim, sadece geçen sezonki ucl finalinden sonra bile bir santrfor almayıp grealish isimli arkadaşa bu kadar para dökmesi artık hastalıklı bir durum olduğunu gösteriyor. adam artık gerçekten kopmuş, tamamen kendi zihnindeki kusursuza erişme peşinde. bunca tecrübeye rağmen bazen oyunu soğutmak isteyeceğini, ileride bir futbolcusunun topu tutmak isteyeceğini, bazı anlarda takımın hava toplarına muhtaç olacağını kabul etmiyor, edemiyor. bu yüzden guardiola'nın takımları işler istediği gibi ilerlemeyince çok komik görünüyor.

    sene başında ''arap yağı bol bulmuş, gitmiş grealish almış.'' diye yazmıştım sözlüğe. benim gibi düşünmeyen bazı arkadaşlarla da mesajlaşmıştık hatta sonrasında. grealish, benim de beklediğimin çok altında kaldı. zerre katkı vermedi city'e ama ben zaten o yazıda bu düşüncemi salt performans üzerinden yazmamıştım. grealish'in yaptıklarını çok daha iyi şekilde, üst seviyelerde yapmış ve rüştünü çoktan ispatlamış adamlar varken grealish almak dünyanın en anlamsız işlerinden biriydi. gidip bir tane santrfor alsaydı city belki de her şey farklı gelişirdi. city'nin oyunu zaten çok güçlü, uzun vadede hala çok iyiler ama grealish'in bu durumda bir katkısı yok. alınacak farklı tipte bir oyuncu belki ucl'de elini rahatlatırdı guardiola'nın. her yıl aynı terane, oyna oyna topu kaleye sokama sonra da salaktan goller yiyip veda et çünkü takımında golcü yok.

    guardiola'nın aynı zamanda messi zehirlenmesi yaşadığını da düşünüyorum. geçen yıl ucl finaline en uçta kdb ile başlaması ve bu sezon yaptığı denemeler bunu gösteriyor bence. dünyada her futbolcunun bir ikamesi vardır. yani iniesta, xavi kalitesini birebir bulamasan da benzerleriyle idare edebilirsin. messi'nin bir benzeri yok, ikamesi de yok. 2011 barcelona'sı birçoklarına göre tarihin en iyi futbol takımı. açın bakalım ucl yarı finalini ve finalini nasıl kazanmış barcelona. sonuca nasıl ulaşmış o maçlarda? adam birinde çıkıp 5 kişiyi geçip gol atıyor, diğerinde 25 metreden tak diye koyuyor. bunların da önemi yok. messi, takım rakip yarı sahada neye ihtiyaç duyarsa onu yapabilen ve bunun yanında kusursuz golcü olan bir adam. bu adamın eşi benzeri tarihte yok ki bunu kdb falan yapsın.

    guardiola, şampiyonlar ligi'nde idealist olmakla hayalperest olmak arasındaki çizgide sıkıntı yaşadığı için her yıl acı bir şekilde eleniyor. yoksa guardiola'nın teknik direktörlüğünü tartışan, ''bu kadar para bana verilse'' falan diyen adamlarla zaten pek futbol konuşmayın derim. bana göre hala maraton yarışlarında 1 numara kendisi ancak şampiyonlar liginde 2011'den beri düştüğü durum komik bir hal aldı. işin diğer tarafından konuşacak olursam manchester city isimli camiada bulunduğu sürece umarım ucl'de tokat yemeye devam eder, orası ayrı.
App Store'dan indirin Google Play'den alın