resim
Josep Guardiola i Sala
Görev:Teknik Direktör
Takım:Man City
Yaş:53
Uyruk:İspanya
  • 1140
    zeki adam. sayesinde üretilen antitezlerle adam akıllı futbol izliyoruz. takımını o kadar iyi oynatıyor ki benim izlemeyi sevdiğim oyun tarzı da aynı oranda gelişiyor. bu yüzden kendisine teşekkür ediyorum ama oynattığı futbolu da kariyerinde yönetmeyi seçtiği takımları da hiç sevemedim. yeterince paran, üst düzey kadron varsa skor ve sonuç odaklı bir spor futbol. mesela galatasaray'da şartlar belli optimumu yakalayan hoca görünce sımsıkı sarılırım ama bayern, barcelona, city çalıştırıyorsan ve kariyerinde sadece barcelona'nın prime döneminde alınmış iki adet şampiyonlar ligi şampiyonluğun varsa bence başarısızsın bu çok açık. kariyerinin her aşamasında xavi-iniesta-messi-pique-puyol-ibra'yı aynı takımda bulamazsın. bulamadığın zamanlarda da başarılı olman gerekir.

    almanya'da bayern münih ligde zaten dominasyon sağlıyordu yine lig şampiyonu oldu ama şampiyonlar ligi alamadı. 13-14 sezonunda yarı finalde toplamda 5-0'la carlo'nun madrid'ine elendi. 14-15 sezonunda luis enrique'nin barcelona'sına yine yarı finalde 5-3 kaybetti. 15-16 sezonunda ise diego simeone'nin atletico madrid'ine toplamda 2-2 ile yine yarı finalde elendi. bayern münih'de takip eden üç sezonda önce carlo ancelotti sonra luis enrique en sonunda da diego simeone tarafından tokatlandı.

    ingiltere'ye gidip manchester city çalıştırmaya başladı. ingiltere'de şampiyon olmak gerçekten üst düzey bir başarı bunu kimse inkar edemez. 16-17 sezonu ilk sezonuydu şampiyonluğu chelsea fc'ye kaybetti. şampiyonlar liginde son 16 turunda leonardo jardim'in monaco'suna elendi. 17-18 sezonunda 100 puanla premier lig şampiyonu oldu ama şampiyonlar ligi çeyrek finalinde jürgen klopp 'un liverpool'u tarafından bozguna uğratıldı. 18-19 sezonunda liverpool'un 1 puan önünde ligde şampiyon oldu. aynı sezon şampiyonlar liginde mauricio pochettino 'lu tottenham hotspur fc çeyrek finalde city'i eledi. 19-20 sezonunda şampiyonluğu açık ara liverpool'a kaptırırken şampiyonlar liginde rudi garcia'nın lyon'u na çeyrek finalde elendi. 20-21 sezonunda ligde şampiyon oldu, şampiyon liginde bu kez thomas tuchel 'in chelsea'sine finalde kaybetti. 21-22 sezonu malumunuz.

    kısaca özetlersek;

    bayern münih yılları;

    2013-2014: lig şampiyonluğu, şampiyonlar liginde yarı finalde carlo ancelotti, real madrid'e elenme.

    2014-2015: lig şampiyonluğu, şampiyonlar liginde yarı finalde luis enrique, barcelona'ya elenme.

    2015-2016: lig şampiyonluğu, şampiyonlar liginde yarı finalde diego simeone, atletico madrid'e elenme.

    manchester city yılları;

    2016-2017: premier lig 3.'lüğü, şampiyonlar liginde son 16 turunda leonardo jardim, monaco'ya elenme.

    2017-2018: premier lig şampiyonluğu, şampiyonlar liginde çeyrek finalde jürgen klopp, liverpool'a elenme.

    2018-2019: premier lig şampiyonluğu, şampiyonlar liginde çeyrek finalde mauricio pochettino, tottenham hotspur fc'a elenme.

    2019-2020: premier lig 2.'liği, şampiyonlar liginde çeyrek finalde rudi garcia, lyon'a elenme.

    2020-2021: premier lig şampiyonluğu, şampiyonlar liginde finalde thomas tuchel, chelsea'ye elenme.

    2021-2022: lig henüz sonuçlanmadı, şampiyonlar liginde yarı finalde carlo ancelotti, real madrid'e elenme.

    sevgili pep'i 72 millet mensubu hocalar dünyanın her yerinde döndüre döndüre elemiş. onca yatırıma, milyarlarca dolarlık transferlere ve sürekli hypelanmasına rağmen pep'in kariyeri bu. henüz 51 yaşında önünde uzun yıllar var elbette tekrar şampiyonlar ligi şampiyonu olacaktır ama kariyerinin en azından bir bölümünde bu kadar üst düzey harcamalar yapamayacak takımlarda görev almalı, yeteneğini ve zekasını böyle bir takımda sergilemeli.

    edit: adam gerçekten her millete elenmiş. italyan gelmiş elemiş, ispanyol gelmiş elemiş, arjantinli elemiş, portekizli elemiş, alman elemiş, yahu fransız gelmiş gözünün yaşına bakmamış elemiş.
App Store'dan indirin Google Play'den alın