resim
Fatih Terim
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:70
Uyruk:Türkiye
  • 35218
    kurduğu kadro kesinlikle kötü değildi, eksik ve maliyetliydi. taraftarın anlayamadığı şey ise o maliyet bize geri dönüş sağlayacaktı, tüm plan bunun üzerine kurulmuştu. peki bu geri dönüşün sağlanacağı yolda mıydık? kesinlikle o yoldaydık. hayır o yolda değildik diyenlere bu takımın avrupa ligi gruplarından namağlup çıktığımızı ve ilk golü 4. maçında yediğimizi hatırlatmak isterim.

    yapılan transferleri tek tek inceleyelim:
    victor nelsson: konuşmaya gerek var mı?
    alexandru cicaldau: verilen para fazlaydı ama kesinlikle hatalı bir transfer değildi. kendisi oyunun iki yönünde de etkili olan 10 numara karakterli bir futbolcu, fatih terim geçen sezon belhanda'dan aldığı verimi alabilecek oyuncu arıyordu ve cicaldau agresiflik haricinde o tanıma uyuyordu lakin skora katkısının yüksek olmaması (4g+3a) taraftarı sinirlendirdi. belki takıma sezon başında gedson veya harroui katılmış olsaydı kendisi şu anda çok seviliyor olabilirdi.
    https://twitter.com/...wncLcARlNi82l3mBQ3FQ
    burdaki tweette de görüleceği üzere 21 nisan tarihine kadar 85 araya girme ile bölgesindeki oyuncular içinde ligde birinci, rakip sahada top kazanma konusunda ligde ikinci, 69 ofansif bire bir kazanma ile ligde ikinci sırada. üzücü kısım 6,51 xg üretip 4 gol atabilmiş olması ki penaltıları sezon boyunca kendisi kullansaydı hem xg'si hem de attığı gol miktarı daha fazla olacaktı ama yine de xg'sine oranla az attığı gerçeği değişmeyecekti.
    not: bunları yaparken takımda cicaldau'yu rahatlatacak bir b2b oyuncusu yoktu tekrardan hatırlatmak istiyorum.
    olimpiu morutan: evet en çok eleştirdiğim transfer morutan oldu ne yazık ki. eleştirenlere hak veriyorum. oraya alınan ismin daha lider karakterli ve oyun kurucu olmasını bekliyordum ama morutan yetenekli ama ne oyun kurucu ne de lider karakterli birisi çıktı. transfer sezonu başında berghuis gelebilseydi keşke hala içimde yaradır kendisi.
    berkan kutlu: cicaldau gibi düşündüğüm bir transfer. pahalı mıydı? oldukça. hatalı mıydı? kesinlikle değildi. dinamik, agresif özellikleri yüksek olan bir isim kendisi. sezon başında en çok koşan futbolcu oluyordu kendisi hatırlarsanız. (belki hala oluyordur ama konuşulmuyor artık bu)
    https://twitter.com/...wncLcARlNi82l3mBQ3FQ
    30 martta yapılan bu istatistik bize göstermekte ki berkan rakip sahada top kazanan oyuncular içinde üçüncü sırada. yaptığı presleri saymıyorum bile. beşiktaş'ın dorukhan'a yaptığını berkan'a yapıp başka takımda iyi performans gösterince "bizde niye oynamıyorlar yaa?" diyeceğiz. bunun sebebi adam her topu ayağına aldığında strese soktuğunuzdan olabilir mi? berkanla taylan'a yapılan baskı akıl almaz seviyede ve bunun bir numaralı kanıtı pandemi döneminde statta taraftar yokken taylan'ın performansı ile taraftar varken performası arasındaki farktır.
    evet teknik bir isim değil berkan evet vizyonu da düşük bunları ben de biliyorum ama sen de türkiye liginde olduğunu bil. bu ligde aldığın oyuncuların bir yeri eksik olacak. özellikle yabancı sınırı varken hemen performans beklediğin yerli oyuncularda.
    barış alper yılmaz: henüz bir şey ispatlayamadı (gerçi oynatılmıyor) ama lokomotiv deplasmanından da gördüğümüz üzere o da fiziksel açıdan üst seviyede bir isim.
    sacha boey: çok doğru bir transfer denemesi. tutar, tutmaz ama yapmamız gereken transfer tipi bu. 20 yaşında, fransa liginden, 1 milyon euro, düşük maaş. zarar etme riskin çok az. sadece barcelona deplasmanında oynadığı oyunla 2-3 milyon kazandırtır. işte o performansın istatistikleri:
    https://twitter.com/...wncLcARlNi82l3mBQ3FQ
    halil dervişoğlu: geçen sezon mükemmeldi, hepimiz transferini istedik ve gerçekleşti. sezon boyunca kötü performans gösterse de son haftalarda toparladı ve yetenekli bir futbolcu olduğunu bize hatırlatıyor. umarım gelecek sezonda da kadroda bulundururuz kendisini.
    gustavo assunçao: geçiniz.
    patrick van aanholt: kendisinin gelmemesini, alex moreno transferinin gerçekleşmesini istiyordum ama iyi bir performans göstermekte. bedelsiz bir transfer olsa da sezon başına masrafı üstteki bir çok oyuncudan yüksektir.
    aytaç kara: rotasyon için alınmıştır ama gerek var mıydı? o dönem sözleşme imzalama ihtimali olan bartuğ'a gidilse bartuğ kazanılabilirdi belki. boşa ödenen maaştır gözümde transferi.
    alpaslan öztürk: alpaslan transferi doğruydu bence. yedek stoper olarak fena iş de çıkarmıyordu, özellikle marcao cezalı iken. sıkıntısı o dönemde oyun kurulumunda etkisizliğiydi.

    şahsımca bu sezon devre arasında gedson alınsaydı, gelecek sezon iskeleti oluşmuş bu takım hazırlık kampına tam takım girdikten sonra ligi domine ederdi. ama sabırsızlık bize 1 sezon yerine (ki o sezon da avrupa iyi iş yapıyordun) daha fazla sezonlar kaybettirecek.
    istifasını isteyenlere de seslenmekteyim: babel ve feghouli ile sözleşme yenilensin diyen torrent ile mutluluklar diliyorum size.
App Store'dan indirin Google Play'den alın