• 3219
    renkdaşlar beğenmeyecek ama 2021-2022 şampiyonlukarını hakettiklerini düşündüğüm takım. tabi bir miktar hakem ittirmesi var ama yine de şampiyonluk yaşayabileceklerini düşünüyorum. ancak bu kadronun ciddi şekilde maaş yükünü aştıklarını düşünüyorum. gelirinden çok daha fazlasını harcadılar. bunun da sorgulanması gerekir.

    saha içine odaklanacak olursak. bir şampiyonun sahip olması gereken en temel şeylerde öne çıktılar. burada iğneyi trabzonspor’a batırırken, çuvaldızı da maalesef fatih hocaya batıracağız ve bizim neden şampiyon olamadığımızın resmini çıkarmaya çalışacağız.

    1- çok çok iyi bir kaleci performansı şampiyonluk maçında bile fark yarattı. bence uğurcan sezonun oyuncusu. biz de ise muslera’nın sakatlığı sonrası fatih ve ismail çipe’nin performansı belli. ikisi de ne yazıkki fatih hocanın isteği ile alınan veya sözleşmesi uzatılan futbolcular. ismail’in zaten kaleci olmadığı belli de fatih bu sezon neden oynamadı gerçekten merak konusu.

    2- güçlü ve net bir santrafor oyunu. büyük takım golcü performansı gösterdi cornelius bu sezon. formsuz döneminde olduğu zaman yedeği djaniny bile iyi performans gösterdi. bizde ise halil diagne ve mostafa’nın hangisi as hangisi yedek belli bile değildi. tek maçlık performanslara çok kanıldı. bir standart oturtulamadı.

    3- hugo ve edgar ie ilk yarı iyi bir performans gösterdi. ikinci yarı sakatlık nedeniyle ikisinden de düzgün faydalanamadılar ancak yerlerine oynayan oyuncular da onları aratmadı. 19 yaşında ahmetcan bile çıkıp oynadığında sırıtmadı. biz de ise marcao’nun cezalı olduğu durumda luyindama ve nelssonun düştüğü durum ortada. hele ki luyindama gibi topu ayağına aldığı zaman ciddi derecede sorunlu bir futbolcuya 8 milyon vermemiz sorgulanmadı. yerine oynayan alpaslan’ın da hali luyindamadan bir tık iyi.

    4- gelelim ortasahaya. özellikle ilk yarı bakasetas’ın müthiş katkısı oldu. ikinci yarı da ise abdullah avcı özellikle dorukhan ve ağlayarak oyundan çıkan mental olarak bitik abdülkadir’den müthiş verim aldı. bir tek berat’tan iyi randıman alamadılar. peki biz ne yaptık? fatih hoca 2020-2021 kış transfer sezonu başında onyekuru, mohamed, irfancan ve olursa visca istedi. bunlardan irfancan ve visca alınamadı. 11 milyonluk irfancan yerine bakasetas isteseydi muhtemelen alınabilirdi. bu sezonda da her iki transfer dönemi boyunca gedson peşinde koştuk ve irfancan olayındaki gibi çok ağır bir travma ile diğer rakibimize kaptırdık. burada en büyük pay burak elmas’ın olsa da kötü bir sezon planlamasının da etkisi var.

    5- son olarak kanat ve bek performanslarında da ciddi bir fark sözkonusu. bizim artımız kerem ile öne çıkarken rakipte nwakaeme ve ikinci yarı visca ciddi fark yarattı. biz de yüksek maaşlı oyuncular babel ve feghoulinin performansları aslında sezonun özeti gibiydi.
App Store'dan indirin Google Play'den alın