• 3217
    öncelikle kendilerini tebrik ederim, şampiyonluğun kiri, pisliği olsa dahi bu emek veren futbolcunun, teknik direktörün, emekçinin ve gönül veren taraftarın kiri, pisliği değil.

    fakaaaat, evet her şampiyon olanın arkasından efendim onlar da böyle desteklendi falan denir, ama türk futbolunda son iki yılda olanlar, türkiye’de son 20 yılda olanların bir tezahürüdür, çavuşesku romanyası hikayeleri gibidir. bu hikaye önce başakşehir şampiyonluğuyla başladı. tarihi, taraftarı olmayan, 10 senelik kulüp zorla şampiyon yapıldı.

    bu sene ve geçen sene olanları efendim galatasaray için de şöyle hakem hataları yapıldı, fenerbahçe de şöyle aklandı diye aklamak pek mümkün değil. zira galatasaray için, fenerbahçe için hakem hataları yapıldıysa, hatta şöyle söyleyeyim, 2011 gibi şike olayları falan da olduysa, bu olanlar futbol camiası içindeki olaylar olurdu. hani mesela aziz yıldırım şike yapardı. burdan sonrası en fazla yargının basiretsizliği olarak adlandırılırdı.

    fakat 2 senedir siyaset sporu yönlendiriyor. futbolcu transferlerinde bakan fotoğrafı görüyoruz mesela. istanbul’un kaybı sonucu tüm sponsorların rize’ye aktığını görüyoruz. mhk başkanının fütursuzca şampiyonluk kutlamasına katıldığını, tff başkanının en fazla devlet ihalesi alan 5 şirketten birinin sahibi olduğunu, tff üyelerinin siyasete “yardımcı” olan kişilerden seçildiğini, hakem atamalarının siyasi düşmanı yerinden etmek üzere yapıldığını görüyoruz.

    dediğim gibi, trabzonun futbolcusuna, taraftarına lafım yok. fakat kimse bana gelip de helal olsun falan demesin. tebrik ediyorum, güzel şampiyon yapıldılar.
App Store'dan indirin Google Play'den alın