• 30322
    bir pivot santrfora ve bir box to box* orta sahaya ve stoperlerden birinin satılması durumunda bir stopere ihtiyaç duyan takım. elimizde para olmadığı için marcao'ya gelecek iyi bir teklif kabul görür. benim tahminim 18 milyon € civarı olur. mostafa'ya da kendisini fransa'ya götürmeye pek hevesli menajeri umarım zarar etmeyeceğimiz bir teklif getirir. yani en az 6 milyon €. luyindama da arabistan'da devam eder, bir 3 milyon € da oradan gelir. kısaca üç oyuncudan 25-30 milyon € arası satış bekliyorum.

    üç oyuncunun satışı ile pivot santrfor, box to box orta saha ve bir oyun kurucu stoper alınabilir. hatta ikincil ihtiyaç olarak ilk bonservissiz bir holding orta saha'yı da kadroya katabiliriz. b2b ve oyun kurucu stoper transferleri kim olur hiç bilmiyorum ama emre utkucan'a ve luis campos'a güvenim tam. pivot santrfor için ilk hedef mutlaka sörloth olmalı. ikinci hedef ise muriqi olabilir.

    fatih, gomis, soso ve babel ile kesinlikle uzatılmamalı. pena ve pulgar tekrar kiralanmamalı. emre taşdemir, ömer bayram, aytaç kara, sekidika ve oğulcan ile kiralık ya da satılık bir şekilde yollar ayrılmalı. ali yavuz kol ve berk balaban yetiştirici bir hocanın takımına kiralanmalı. bence montella yönetimindeki ali yavuz kol, yunus'dan bile iyi bir çıkış yapabilir. kadroyu şöyle bir temizledikten sonra ikincil hedeflere geçilir. tek soru işareti diagne. sözleşmesinin kalıcı olarak fesih edilmediğini düşünmekle birlikte ayrılık zamanımızın da geldiği aşikar.

    ilk ikincil hedef olarak belirttiğim oyuncu ise lille ile sözleşmesi biten ve ismi galatasaray ile anılan xeka olabilir. ancak xeka için acele etme taraftarı değilim. o bizim mali şartlarımıza uymalı, biz ona değil. kendisi lille'den net 790 bin € kazanıyorken bizden 3-5 milyon isteyemez, dünyadaki son oyuncu kendisi değil. jean michael seri boşa çıkarsa xeka pazarlığında elimiz güçlenir. kaynak: https://www.capology.com/.../xeka-34648/profile/

    yine bir ikincil ihtiyaç, gomis ve mostafa ayrılığı sonrası yedek yedek santrfor. bu bölge için herkes gibi benim de ilk adayım umut bozok. ancak kasımpaşa muhtemelen kapıyı 10'dan açacaktır. umut için 4 milyon €'ya kadar fitim ben. ayrıca daha önce belirttiğim gibi diagne ile yolları ayırmamız gerekli. diagne giderse halil'i kadroda tutmalıyız. gitmezse halil'e yer açamayabiliriz. halil, önemli bir potansiyel. hemen harcanacak bir oyuncu değil.

    kiradan gelip kadroya dahil olacaklar muhtemelen: batuhan şen, ozornwafor, yunus ve emre akbaba olacaktır. okan kocuk'u bilerek yazmadım. kadroda olmasını çok isterim ancak muslera varken yine forma şansı bulamayacak. burada okan ve batuhan arasında seçim yapmamız gerekecek. benim tercihim okan'ın kiralık olarak oynaması ve batuhan'ın rotasyona dönmesi tarafında olur. bir başka kiradan dönecek oyuncumuz ise atalay babacan. hala çok büyük potansiyeli var ve illa ki bir gün açılacak. kendisini ozornwafor gibi belçika'ya yelken açabilir. ozornwafor için çok ikilemdeyim. bir yıl daha belçika'da kalsa neye dönüşür bilmiyorum. ancak kadroda da gerektiğinde stoperi üçleyebileceğimiz fiziksel olarak caydırıcı ve kafa toplarını alacak bir oyuncumuz, gökhan zan'ımız yok. ozornwafor mevcut hali ile bu tanıma uyuyor. yunus, ilk 11'e kerem ile yazdığımız ikinci türk oyuncu olurken emre akbaba'yı supersub olarak ve ya cicaldau ile dönüşümlü kullanırız.

    kısaca, 2022-2023 sezonu yaz transfer döneminde 3 satış*** ile 3 eksik bölgeye*** oyuncu almamız kesin gerekli. sonra bütçeye göre bir holding orta saha bir türk forvet kadroya katılabilir. eksiklerimiz bu kadar. bu kadronun brüt maaş'ı 30 milyon €'yu geçmez, geçmemeli. son olarak bu kadroyu da kanatları içe deviren, beklere çizgiyi kullandıran, iç oyuncularını sık sık ceza sahasına sokan tempo odaklı bir top oynatacak bir teknik direktörün eline verebilirsek süper lig 2022-2023 sezonunda yüzümüz gülebilir artık inşallah. sadece inşallah diyebiliyorum çünkü her şeyi doğru yapsak bile ankara'dan gelecek bir telefona bakıyor ligin geleceği.

    uzun bir yazı oldu kusura bakmayın ama bu kadroya çöp, bundan olmaz, bunlar sıradan diyerek realist bir tablo çizildiğini düşünmüyorum. bu kadro minimum transferle en optimal ne oynar bunu düşünmemiz lazım. daha sonra fatih terim'e duyulan nefreti ve ya özlemi geçip bu oyunu kim oynatır onu bulmamız lazım. okan buruk, nuri şahin, daniel farke, franck haise vs. farketmez. biz kimsenin "kafasındaki oyunu" oturtmasını bekleyemeyiz bu saatten sonra. gelip kadronun emrettiği şeyi oynatacak biri lazım.
App Store'dan indirin Google Play'den alın