• 30315
    hâlâ maçlara seneye kadrosunda olmayacak oyuncularla çıkan takım. gerçekten anlayamıyorum; torrent bu kadro ile oynayıp kazanınca seneye kalabileceğini mi sanıyor gerçekten. bundan sonra kalması bana göre imkansız ama hadi çok zor diyelim; kalacaksa şapkadan tavşan çıkarması gerekiyor. e bu da hem genç oyuncu çıkarması hem de kazanması anlamına geliyor ama bizim hocamız bırak altyapıdan oyuncu oynatmayı morutan ve barış alper yılmaz'ı bile kadroya almıyor.

    galatasaray en kalabalık kadroya sahip olan takım olabilir. gereksiz bir kalabalık var. kimin oynayacağı belli değil. hemen hemen hepsi aynı seviye oyuncular. bir türlü kadro istikrarını sağlayamıyoruz. sonra da mali durumumuz iyi değil diyoruz. ne diye bu kadar oyuncuyu kadroya doldurduk o zaman. daha bir sürü de kiralık verdiğimiz oyuncu var.

    geçenlerde altyapıdan oyuncu oynatmak tartışılmıştı. ben bu takımın çıkış yolunu altyapıda görüyorum. eşref hamamcıoğlu da bu minvalde bir şeyler söylemiş. buna da sevindim çünkü seçilme ihtimali çok yüksek. buna katılmayan insanlar olabilir ama onların anlamadığı şey; bunu isteyenler ilk 11'i altyapı oyuncuları ile dolduralım demiyor ama alternatif oyuncular altyapıdan olmalı diye düşünüyor.

    bu sene kadromuzda alpaslan öztürk, semih kaya, ömer bayram, arda turan, ismail çipe, fatih öztürk ve aldığımız kiralık oyuncular ne verdi bize, ya da ne vermesini bekledik, bekliyoruz? biz ise onlara milyonlar verdik. hiçbir şey vermeyecek ve kenarda bekleyecek oyuncular yerine ışık kaan arslan, emir tintiş, hamza akman, eren aydın, emin bayram oynasa fena mı olurdu? bartuğ elmas inanın sonradan birkaç maç oyuna girse gitmezdi. biz bu oyuncuları bu durumda bile oynatmayıp nasıl kalmalarını bekleriz? hele bir de bütün rakiplerimiz artık altyapıdan oyuncu çıkarırken.

    bize 16-17 11 seviyesinde oyuncu yeterli. geri kalan oyuncuları altyapıdan ya da ucuza mal ettiğin gençlerden oluşturmaktan başka çaremiz yok. zaten kadronu kaç kişi yaparsan yap en fazla bu kadar oyuncudan verim alabilirsin. ama o gençlerden bir tane bile iyi oyuncu çıksa sana çok fazla getirisi oluyor. ki bizim altyapımız da genelde şampiyon oluyor. öyle boş adamlar da değil hiçbiri. burada a takım ile idmana çıkmakla, burada as takım ile maça çıkmakla 3. ligde maça çıkmak ya da saçma sapan bir hazırlık maçında yedeğin yedekleri ile maça çıkmak arasında çok fark var. böyle oyuncu geliştirilmez. sonra o oyuncu yitip gidince de iyi olsa oynardı demek çok da doğru bir yaklaşım değil.

    umarım bir an önce seçim yapılır ve torrent gider. gelecek kişi de seneye rotasyona katabileceği gençleri oynatır. bol ve boş transferler yerine ilk 11 için para harcar ve rotasyonu elimizdeki değerlerle tamamlarız. inanın bunu yapmak bize çok şey kazandırır.

    not: bu arada taraftarın hiç tahammülü yok genç oyuncuya, hata yapan oyuncuya onun da farkındayım. bizde destek olmaktan ziyade oyuncumuzu aşağı çekmek var maalesef ki en sinir olduğum şey olabilir bizimle alakalı ama burada da teknik heyete ve yönetime iş düşüyor; o cesareti gösterecekler, oyuncunun arkasında olacaklar ve oyunculara psikolojik destek sağlayacaklar. yoksa yönetim, futbolcu, taraftar hep birlikte felakete doğru yol alıyoruz...
App Store'dan indirin Google Play'den alın