resim
Fatih Terim
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:70
Uyruk:Türkiye
  • 35112
    kendisine yapılan saçma sapan eleştirilerin bitmek bilmediği türkiye spor tarihi efsanesi.

    dünya üzerinde insan odaklı çalışılan, iş bölümünün olduğu ve bir operasyonun yönetildiği binlerce farklı meslek dalı bulunmaktadır. futbol da bunların bir tanesi. bir organizasyon içerisinde olaya bağlı olarak farklı kişiler farklı görevler alır...

    yiyecek içecek sektörü özelinden örnek vermek gerekirse sistemde f/b müdürü, restoran müdürü, şef, garson, komi gibi iş tanımları bulunur. bu operasyon için görev dağılımı yapılırken üst düzey yöneticiler muhakkak ki alt kademede çalışanları niteliklerine göre görevlendirecektir. bu nitelikler ve görevlendirmeler ele alınırken muhakkak ki temel donanımlar ilk sırada incelenir. yine unutulmaması gereken bir diğer husus her organizasyonun “biricik” ve tüm diğer örneklerden farklı oluşudur. insanların bir diğerlerinden daha farklı donanımlarının olması her zaman her yer için tercih edilme sebebi olmaz. bu en çok operasyonun işleyişi, tarzı ve yöntemi ile alakalıdır... hiç turist gelmeyen bir restorana 5 farklı dil bilen ve maliyetli bir servis elemanı almanın hiçbir gerekliliği yoktur.

    futbolda da gördüğümüz bir çok örnek gibi “liyakat” denilen kavramın içinin boşaltıldığı bir gerçek. “liyakat” ı belirlemesi gereken bir çok farklı donanım olduğu gibi farklı özellikler farklı yerlerde ön plana çıkabilir.

    “dünya’nın en iyi yardımcı antrenörü”’nün birinin ekibine katılması o “birinin” daha huzurlu ve daha başarılı şekilde çalışağı sonucunu vermeyecektir. dünya’nın en iyi futbolcularının bugün paris’te, dün madrid’de ya da yarın newcastle’da bir arada oynaması gibi.

    her operasyonun bir sistemi vardır. dünya’nın en iyi santrforu 2009-2010’da barcelona’da dünya’nın en iyi sisteminde tutunamamıştır. çünkü o sistem biriciktir.

    fatih terim’e yöneltilen “yardımcı hoca” eleştirilerilerinin gerçek hayatta hiçbir karşılığı yoktur. eleştirilen yardımcıları ile beraber 2021 yılı dahil destan yazmıştır. kendisinin herhangi bir kişiye kanıtlaması gereken ne galatasaraylılığı ne de spor adamlığı vardır.

    kendisini sevmeyen olacak. çok da var. ama başarısız diyen kördür.
App Store'dan indirin Google Play'den alın