resim
Fatih Terim
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:70
Uyruk:Türkiye
  • 35108
    bir referanduma sırf taraf olmadı diye bir siyasi iktidarın hışmına uğramış teknik direktör.

    2017 referandumuna belki evet dedi belki hayır. bilemiyoruz. hiçbir zaman "hayır dedim" dedi mi? hayır. ama referandumda evet demiş olsa bile sırf bunu o "ben evet diyorum sen de var mısın" yalakalarına katılarak davulla zurnayla ilan etmedi diye bile hayırcı muamelesi gördü. sanki hayır demek suçmuş gibi.

    referandumdan 3 ay sonra milli takımdan kovuldu. kovulduktan 8 ay sonra galatasarayla şampiyon oldu. hem de şampiyonluğu iktidarın yarattığı takım başakşehir'den alarak.

    ertesi yıl yine iktidarın takımından aldı şampiyonluğu. hem de iktidarın ibb'yi kaybetmemek için türkiye tarihine geçecek bir süreç yaşattığı mart-haziran 2019 döneminde. ve bunu 8 puan geriden gelip 2 puan öne geçerek başardı.

    şimdi düşününce dördüncü döneminde aldığı o iki şampiyonluk ne kadar imkansızca kazanılmış. son iki sezonuna bakınca galatasaray'a verilen cezalar, verilmeyen penaltılar, rakiplerinin alenen kollanışı, yarışta tutulmaları, averajla kaçan şampiyonluğumuzdaki sezon rakiplere lehte bize alehte hakem hataları, terim her sezon ne zaman ağzını açsa 5 maçtan başlayan cezalar, rakipler teknik direktörler ana avrat sövse göstermelik verilen 1 maçlar ve daha neler neler...

    tarih fatih terim'in onurlu duruşunu ileride öyle bir yazacak ki... bir oy rengini belli etmedi diye spor gibi aslında siyaset için önemsiz bir alanda bile gelmiş geçmiş en büyük isim fatih terim'in başına gelmeyen kalmadı. varın gerisinde doğrudan devletteki kadrolaşmayla kendine güç sağlama açısından iktidarlar için oldukça önemli memuriyette, kamuda çalışan sıradan vatandaşlar istenilen tarafa destek açıklamayınca neler yaşıyor sizin düşünün.

    tarih fatih terim'i yazacak diyemem. çünkü o zaten tarihe geçti, yani yazıldı. ama tarih şüphesiz ki fatih terim'i bir gün mutlaka güncelleyecek.
App Store'dan indirin Google Play'den alın