resim
Ünal Aysal
Görev:Başkan
Takım:-
Yaş:83
Uyruk:Türkiye
  • 9943
    zaman geçiyor kendisinin başkan olduğu dönemleri etraflıca hatırlamaya yaşı yetmeyenler ve yazılan kalıp cümleleri okuyarak dönemin bazı gerçeklerini unutanlar artık aramızda önemli bir kitleyi oluşturuyorlar. bu yüzden hatırlatma yapmak gerekebiliyor. çok fazla detaya girmeyeceğim. sadece devamlı eleştirildiği iki transfer hakkında yazacağım.

    kendisinin zamanında yine galatasaray dolu dizgin gidiyor diye yabancı oyuncu sayısında akıl almaz bir değişiklik yapılmıştı. ilk iki sezonunda 6+2 olan kural 13-14 sezonunda önce 6+0+4 ve istifa etiği sezonda 5+0+3 olarak belirlendi. kulübeye oyuncu ikna etmek ile tribüne oyuncu ikna etmek aynı şey değil. takımda zaten 6 yabancının yeri garantiyken oynatma düşüncesi ile futbolcu alamazsınız. yatırım amaçlı genç futbolcular alınır. tabii ki oyuncuların da kabul etmesi şartı ile. maalesef camia olarak şahsi menfaati olan insanlardan kurtulamadığımız için bu hamleyi atarken yanlış bilgilendirilmiş olması bir gerçek. ilk kurduğu yönetimi bozmaması gerekiyordu. hatayı orada yaptı.

    hajrovic ve ontivero transferleri skandal değil başarısızdır. bu da her kulübün başına gelebilecek bir olay. konuşa konuşa olayı büyütmeyin bir anlamı yok.

    alabildiği her yerliyi takıma doldurması da yine eğer kendisi başkanlığı bırakmasa asla değişmeyecek olan 5+0+3 kuralının bir stratejisi idi. daö ve hh 2015 yazında yaptıkları ile bu kulübün lige ambargo koymasını ve avrupada tekrar saygın hale gelmesini en az 10 yıl geciktirdi. konuşulacak yegane dönem 2015 yazıdır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın