• 30161
    sezon sonu doğru transferlerle ayağa kalkabilecek takım. kerem ve marcao'yu tutabileceğimizi sanmıyorum öncelikle. ciddi bir bonservis geliri elde etmemiz kesin gibi bu iki futbolcumuzdan. takımın şu an en net sorunu orta saha kalitesi ve yerli rotasyonun darlığı/kalitesizliği. kerem'in de ayrılmasıyla 4 yerli bulmakta zorlanacağız. marcao'nun yerine emin bayram/abdülkerim bardakçı gibi isimleri koymak zorundayız. sağ açık yunus akgün/emre kılınç olacak. orta sahada 1 yerli mutlaka oynamak zorunda. kalan 1 kontenjan için de mert müldür, ozan kabak, doğan alemdar gibi isimleri kadroya katamıyorsak süper ligden alternatiflere yönelmek durumundayız. burada kale, sol bek ve sağ bek öne çıkıyor benim gözümde. kaleyi okan'a ya da herhangi bir yerli kaleciye devretmek, sol beki evren eren elmalı/ uğur çiftçi'ye devretmek ya da sağ beki bünyamin balcı'ya devretmek ihtimalleri var. ben bünyamin'i de evren'i de yeteri kadar izlemedim. izleyip bildiğim uğur çiftçi vasat bir oyuncu, okan kocuk yetersiz bir kaleci. bu yerli kuralı dengesi elimizi zorlayacak. rotasyonu zenginleştirmek adına da umut bozok ve kerem atakan kesgin benim gözüme batan diğer isimler. altyapı maçlarını ben takip etmiyorum, altyapımızda da varsa yerli rotasyonunu güçlendirecek isimler en güzeli o olur.

    orta sahamıza 2 net transfer ve sol kanada kerem'in ikamesi olacak bir transfer gerekiyor. bu 3 transferde de hata lüksümüz yok. özellikle 8-10 rolünde oynayacak orta saha oyuncusu alırken gerekirse 8-10m euro bonservis 2-2,5m euro maaşı da vermek gerek. cicaldau'dan 4-5m euro bonservis geliri elde edebilirsek bahsettiğim 8-10 transferi daha kolay olur. ikinci orta saha 6-8 oynayabilen topla ilişkisi fena olmayan dinamik bir orta saha olmalı. kerem'in ikamesi olacak oyuncunun profili santraforumuzun profili ile çok alakalı. mohamed ile devam edilecekse daha yaratıcı ve topla ilişkisi üst düzey bir kanat alınmalı. mohamed de satılıp yerine sırtı dönük oyunu olan takımın pas trafiğine entegre olabilen bir santrafor alınırsa onyekuru tarzı skorer süratli bir kanat oyuncusu daha iyi olabilir.

    morutan'ı ve barış alper'i düzenli oynayacakları kulüplere kiralayıp gelişimlerini takip etmek, eğer santrafora umut bozok gibi bir yerli alternatif transfer edilebilirse diagne kontratından olabilecek en az zararla çıkmak lazım. yeni sezonda yeni bir yapılanma ve yeni bir hoca ile sadece süper lig oynamanın da getireceği avantajla şampiyon olabiliriz. şampiyon olurken kurduğumuz kadro da ekonomik olarak külfet olmayabilir belki yıllar sonra ilk kez.
App Store'dan indirin Google Play'den alın