• 8551
    son birkaç yıldır algıyla yönlendirilen taraftardır. fatih terim'in 4. döneminden itibaren uefa yaptırımları, ağır futbolcu sözleşmeleri vs. şartları içinde pandemi başlangıcına kadar zar zor ayakta durmaya çalışan takımın en büyük gücüydü. beşiktaş'ın kendi camiasının deyimi ile uzay çağını yaşadığı dönemin bitişi, fenerbahçe'nin uzun süredir şampiyon olamaması ve ali koç'un başarısız yönetim sergilemesi, zaten diğer takımların her türlü geride kalması ile galatasaray arayı bayağı açmaya başlamıştı.

    pandemi dönemi girmeseydi galatasaray, muhtemelen üst üste 3. şampiyonluğunu alıp şampiyonluk farkını en yakın rakibiyle 4 farka yükseltmiş olacaktı. ne olduysa taraftarın mecburen stattan uzaklaşması ile sosyal, görsel ve yazılı medyanın etkinliğini artırması, federasyon ve siyasetin daha rahat hareket alanı bulmasına yardımcı oldu. troll hesapların ardı ardına yönlendirmeleri ile galatasaray ciddi şekilde doğranarak yarışın dışına itilmeye ve istenmeyen takım imajında gösterilmeye başlandı.

    fatih terim ve galatasaray taraftarı arasındaki güçlü bağ yavaş yavaş kopunca devreye içeriden de bozguncular girmeye başladı. ardından taraftarın içinde azımsanmayacak kadar fatih terim düşmanları çıkınca da mustafa cengiz yönetimi de içindeki canavarı ortaya çıkardı. istenilen başarılar gelmeyince direkt olarak hedef tahtasına fatih terim oturtuldu.

    yeni yönetim ile biten uefa yaptırımlarından sonra yepyeni bir yola kulübün tartışılmaz en büyük efsanesi ile girdi galatasaray futbol takımı. zaten rakiplerin, trollerin ve federasyonun agresif tutumuna bir de galatasaray taraftarının anlamsız tutumu da eklenince maalesef dibi görmüş olduk. burak elmas yönetiminin 3 yıllık planla çıktığı yolda, çelişkili süreç yönetimi tüyü dikmiş ve en sonunda galatasaray futbol takımı efsanesi fatih terim ile yollar yine çok kötü bir şekilde ayrılmış oldu.

    gelinen noktada galatarasay taraftarı, saha içi, saha dışı yapılan haksızlıkları, uefa'nın finansal yaptırımlar sürecindeki takımın durumunu vs. unuttu. şu an gelinen korkunç noktada tek suçlu fatih terim gibi davranışlara girişti. yine efsanemiz fatih terim'in son zamanlarında xg, ayak tenisi, 3 yıllık planlama, tudor, taktik bilmez, modernleşmeden uzak vs. laflarına kapılan taraftar, yerine gelen teknik direktörü canhıraş savunarak takımın aldığı her kötü sonuçta, enkaz kadro bıraktı vs. konularını gündeme getirmeye devam ediyor. o kadar kaotik duruma, o kadar çabuk ulaştık ki, kendimce fatih terim'in hatalarını yazmaya henüz gelemedim. maalesef galatasaray taraftarı benim gözümde son dönemde ciddi sınıfta kalmış ve eski gücünden uzaklaşarak konsolide şekilde fikir üretmekten çok kutuplaşma yolunu seçmiştir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın