resim
Fatih Terim
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:70
Uyruk:Türkiye
  • 35008
    bir kadronun iyi veya kötü olması tek tek oyuncu kalitesi üzerinden ölçülmemeli. kadro dengeliyse iyidir.

    mesela rijkaard zamanındaki kadro kötü bir kadroydu. hücumda arda-lincoln-kewell-baros-nonda oynarken arkada servet-gökhan-barış-mustafa bayrak sallıyordu. aptal aptal savunma hataları canımızı çıkardı.

    feldkamp'ın ikinci dönemindeki kadro tek tek oyuncu bazında bakıldığında bir iki oyuncu dışında vasattı. barış özbek'le, serkan çalık'la falan oynuyorduk ve bu kadroyla fenerbahçe'ye kafa tutup şampiyon olduk. ama kadro dengeliydi, her bölgenin alternatifi aşağı yukarı aynı kalitedeydi. iyi bir kadroydu haliyle.

    gerçi gerets saçma sapan bir kadroyla şampiyon olmuştu.

    2021-22 sezonunda kurulan kadro kötü bir kadro. çünkü dengesiz, ayarsız. belli başlı iyi oyuncular var. potansiyelli adamlar var. ama sezon başında kaleci rotasyonu muslera-ismail-fatih oldu. sol bekte yıllardır sürekli batıran ömer bayram tek alternatif olarak takımda kaldı, kimse alınmadı. orta sahadaki onulmaz boşluğu zaten söylemiyorum. buna rağmen kanatları şişirdik. cica-morutan gibi adamlara toplamda 11 milyon baydık. öyle bir takım çıktı ki ortaya, savunma yaptığı zaman barcelona'yı bile çileden çıkarıyor ama ne zaman ki kazanması gerekli, 90 dakika sürünüyor. bu olsa olsa ligde küme düşmemeye çalışan bir takımın kadro planlaması olurdu. avrupa'da dahi gol yemeyen ama bir maç haricinde gol atmakta zorlanan bir takım var ortada.

    "enkaz" bambaşka bir şey. 2. döneminde bıraktığı kadro enkaz olmasa da enkazımsıydı. bu kadro enkaz değil ama kötü bir kadro. ve unutulmasın ki fatih terim de takımın başında ilk sezonunda değildi. 3. sezonundaydı ve takım 10. sırada, 10 maçta bir kez kazanabilmişti. 2019-20 sezonuna girerken de üst üste iki sezon şampiyon olmuş, rakipleri ekonomik olarak dibi görmüştü. gönderilmesi teknik olarak doğruydu ama bütün şartlar düşünüldüğünde sezon sonuna dek kalmalıydı. ama gitti.

    artık iyiydi, kötüydü, enkazdı, değildi, hiçbir şeye bir faydası yok.
App Store'dan indirin Google Play'den alın