• 187
    2019 yılındaki müthiş hız ve harika sezondan sonra motora giden yakıt konusunda hile yaptığı tespit edilen ve muhtemelen üzerine yatırım yapılan bu hilenin tespit edilmesinden sonra tepe taklak dibe vuran takım.

    2020 pandemi ile birlikte zaten çalkantılı giderken ferrari performans olarak orta sıra takımlarla bile mücadele edecek halde değildi. getirilen motor güncelleme yasağı ile birlikte tüm sezon boyunca herhangi bir gelişim de gösteremediler.

    2021 sezonu olduğunda bazı güncellemelerle kısmen iyileşmeler olsa da takım yönetimi ısrarla yeni kuralların devreye gireceği 2022 yılına odaklandıklarını söyleyerek başarı beklentilerini düşürdüler. yine de sezon sonuna doğru fena olmayan bir ritim yakalamışlardı.

    yeni kurallarla birlikte gelen 2022 sezonunda son iki yıla bu değişiklere odaklanarak geçiren ferrari’nin ne yapacağı doğal olarak en büyük merak konusuydu. testler iyi şeyler gösteriyordu ama yıllarca benzer senaryo zaten vardı ve herkes gerçek yarışı bekliyordu.

    o yarış formula 1 2022 bahreyn grand prix ile geldi çattı ve sıralama turlarında charles leclerc pole pozisyonunu almayı başardı. takımın diğer pilotu carlos sainz jr. ise ikinci sırada bitiren son dünya şampiyonu max verstappen‘in sadece 0.006 saniye gerisinde üçüncü sırada yarışa başlamaya hak kazandı.

    0.006 saniyelik bir fark ile rüya gibi olabilecek bir başlangıç senaryosu gerçekleşmemiş olsa da yine de bir anda umutlar yeşerdi.

    her şeye rağmen diğer büyük takımlardan farklı olan araç burun tasarımı ve diğerlerinin kullanmadığı sidepod içeren ferrari otomobilleri rakipler güncelleme yaptıkça bu tasarımla kazanan mı olacak yoksa diğerlerinin mühendisliğine yenilecek mi? sezonun kaderini belirleyecek soru bu olacak herhalde.
App Store'dan indirin Google Play'den alın