resim
Ünal Aysal
Görev:Başkan
Takım:-
Yaş:83
Uyruk:Türkiye
  • 9881
    kendisinin ilk başkan olduğu sene bir sözü vardı; ben futboldan da futbolcudan da anlamam. ama paradan anlarım diye. kendisinin futbol aklı bülent tulun'du. şov için ronaldinho'yu 5 milyon euroya maaşla getirmeye çalışan, veto edilince kızıp o zaman sizin istediğiniz de olmayacak diyerek xherdan shaqiri'yi de almayan bülent tulun. ilk kurduğu yönetimde ali dürüst, abdurrahim albayrak gibi isimler, fatih hoca falan bülent tulun'un tek karar verici merci olmasını bir nebze engelliyordu. 2. kurduğu yönetimle fatih hocayı da gönderince ortalık tamamen bülent tulun'a kaldı. meydan bülent tulun'a kalınca yapılan transferler; endoğan adili, ızet hajrovic, salih dursun, umut gündoğan, koray günter, lucas ontivero, guillermo burdisso, alex telles, veysel sarı, tarık çamdal, blerim dzemaili, goran pandew, olcan adın, yasin öztekin. şu translerin bazıları mevcut yabancı oyuncularımızı kiraya göndererek yapıldı. haliyle yazın kontejanımızın çok ötesinde bir yabancı oyuncu havuzumuz oluştu. bu transferlerin galatasaray'a büyük zararlar verdiğini o bazılarının farklı amaçlarla yapıldığı o dönem dile getirildi. ayrıca ışıtan gün yine bu dönemde sportif a.ş. de görev aldı. daha sonrası ortak olup fortuna sittard'ı aldıkları menajerogan tarhan'ın futbolcularına sözleşmeleirnin bitmesine daha çok süre varken anlamsız zamlar verildi. taraftar olarak kap bildirimi gördükçe şaşırdığımız bir dönemdi. aysal futbolcudan pek anlamadığı için onu bu konularda doldurmak, işlemek ikna etmek çok zor olmuyordu.

    o dönem yapılan sözleşmeler kulübe büyük zararlar verdi. bazı oyuncular sahaya hiç çıkmadı bazıları çıktığında 3. 4. maçında oynatılacak kadar dahi ışık vermedi. bugün morutan, cicaldau falan tartışıyoruz. o gün o adamların çoğu süre bile alamadılar. ünal aysal'a yakın arkadaşlar ünal aysal'ın o dönem futbol aklı olarak yanında olan yakın dostu bülent tulun tarafından kandırıldığını ve bu transferlerin verdiği zarar, itibarsızlık nedeniyle artık konuşmadıklarını, aralarının açıldığını söylediler. o günden sonra bu ikiliyi hiç yan yana görmediğim için doğru olduğunu var sayıyorum. ünal aysal'ın son fotoğrafında da bülent tulun yokken dr teoman kadıoğlu gibi, muhammed yasin çakmak twitterdan aşina olduğumuz üyeleri gördük. bu isimlerin futbol ile olan ilişkilerini de az çok attıkları twitlerden görüyoruz. sayın aysal bence futbol konusunda bu ikiliye güvenip yola çıkmamalı. farklı görevler tabi ki olabilir, değerli insanlar. ama futbola yabancı oldukları da bir gerçek.

    sözün özü; aysal paralı, güçlü bir başkan. ancak kimlerle geleceği çok çok önemli. zaten bunun çok çok önemli olduğunu da bize 2 ayrı yönetim kurulu listesinin biriyle yazı diğeriyle kışı yaşatarak gösterdi. gerçi kendisi o kışı yaşamamış, kar fırtınasının ortasında bizi bırakıp belçika'da köşesine çekilmişti ama olsun. şayet tekrar aday olacaksa şeffaf bir şekilde futbol aklının kim ya da kimler olacağını açıklamalı(ben zengin biri olsam musluğu tek kişiye vermem, birbiri ile çok iyi anlaşamayan 2-3 kişiye verir denge politikası güderim, böylece ikisi de beni kandıramaz) çünkü bir başkan ne kadar güçlü ne kadar paralı olursa olsun futbol aklı olmayınca olmuyor. bunu ali koç damien comolli ikilisinde de gördük. iyi bir futbol aklı ile çok çok iyi işlere imza atabilir. ama ikinci bir bülent tulun tarafından kandırılma(kendisine yakın kişiler bu tabiri kullanıyorlardı) vakasını kaldıracak ekonomik gücümüz artık kalmadı.
App Store'dan indirin Google Play'den alın