resim
Fatih Terim
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:70
Uyruk:Türkiye
  • 34805
    gerçek galatasaraylıların asla nefret edemeyeceği efsanemizdir. bir kere bunu iyice ezberleyin.

    aslında sorun fatih terim'de değil, fatih terim'i kayıtsız şartsız destekleyen taraftardadır. sürekli aynı şeyleri tekrarlamak istemiyorum ama kendisi yönetiminde son 3 yılda hiçbir şey yapamadık. 2020'de ligi 6. sırada bitirdik, 2021'de averajla 2. olduk, 2022'de ise gönderildiği esnada 12. sırada yer alıyorduk. hocanın inatları, avrupa'daki hezimetler gibi sorunlarda eklenince iyice çıkılmaz bir yola girmiştik. buna rağmen sonuç ne olursa sürekli fatih terim'i öven taraftarlar ortaya çıktı. tamam, geçmişte elde ettiği başarılardan dolayı ne kadar övsek az kalır ama bugünden de kopmamalıyız. herhangi bir avrupa maçında orta sahayı bile geçemediğimiz maçlar olmuştu ama maç sonu bizim taraftarlar "fatih terim olmasa kale çizgisinden çıkamazdık" gibi savunmalar yapıyordu. türkiye kupasında karşılaştığımız bir alt ligin sonuncu takımına yeniliyoruz ama bazı taraftarlar "olsun çok fazla gol pozisyonuna girdik." şeklinde antitez üretiyordu. kendisi yönetiminde ligde son 10 maçta, sadece 1-2 galibiyet alabildiğimiz bir dönemeçte bile, yok gol pozisyonu, yok xg diyerek fatih terim'i haklamaya çalışıyorlardı. sadece bunlarda değil;

    "arda turan'a ne gerek vardı?"
    - "olsun fatih terim affetmişse bize laf düşmez."

    "hoca 4 yıldır bu takımda ama neden şimdi 3 yıllık planlama yapıldı?"
    - " fatih terim öyle istedi."

    "oyuncu tercihleri yüzünden puan kaybettik."
    - " fatih terim'den daha mı iyi bileceksin?"

    "fatih terim neden sürekli başkanlarla kavga ediyor?"
    - "başkanlar fatih terim'e uymak zorunda!"

    herhangi bir başlıkta hocayı eleştirdiğimiz bir entry görüldüğünde ise,
    -"fatih terim düşmanısın."

    gibi gibi bir sürü örnekler verilebilir. halbuki yenildiğimiz veya elendiğimiz bir maçtan sonra genel olarak bir eleştiri yapabilmiş olsaydık, belki de şu anda fatih terim galatasaray'ın başında yine başarıdan başarıya koşuyordu. çünkü hoca yaptığı her hatada şakşaklayan bir taraftar grubu görmezdi. tam tersine başarı için sürekli eleştiren bir taraftar grubu görürdü ve bu da onu bir şeyler yapmaya itebilirdi. böyle yapmadığımız içinde maalesef ki hocamız yaptığı her hatada haklı olduğunu düşündü ve bizde çıkmaz bir yola girdik. düşünün ya, milyon eurolar harcadığımız transfer döneminden birkaç ay sonra hoca dolaylı olarak şunları söyletti: "çalışarak gelişemiyorsak, değişerek gelişiriz." yani hoca sorunu her şeye rağmen yine kendinde bulmuyor!

    bu ve bunun gibi nedenlerden sonra bile halen daha fatih terim'i amansızca savunanlar çıktığı için, ben ve benim gibi taraftarlar da eleştiri dozajını bir hayli yükseltti. bu süreçte haklı olduğumu düşünüyorum çünkü fatih terim gibi birisi 3 yıl üst üste başarısız olamaz. 6. olduk pandemi dedik, 2. olduk averaj dedik ama 12. olmanın bahanesi maalesef ki yoktu arkadaşlar. bazı taraftarlar bunun da bahanesini buldu ama sadece kör göze parmak sokuyorlardı.

    velhasıl fatih terim, takım 12. sıradayken gönderildi. yeni teknik direktör torrent geldi ve daha çıktığı 2. maçın sonunda tribünlerden "imparator fatih terim" sesleri yükseldi. başarısız geçen onca yıldan sonra bile, ayrıldığı günün ertesinde bunları söyledik. bu koşullar altında sadece hoca değil, hiçbir insan kendini geliştirmek istemez çünkü kayıtsız şartsız destek görüyor niye uğraşsın?

    sözün özü, gerçek galatasaraylıların hocadan nefret etme gibi bir seçeneği yoktur. hocadan soğumuşlarsa da, hocanın yaptığı hatalardan çok, galatasaray'ın ne halde olduğunu düşünmeden fatih terim'i yarınlar yokmuşcasına savunan taraftarlardan dolayı soğumuşlardır. son olarak şunu da söyleyeyim, başarısız geçen sezonlarımızın sebeplerinden biri de, bu sözünü ettiğim taraftarlardır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın