• 3112
    inanilamayacak kadar müthis yönetilen bir futbol takimina sahip kulüp.

    finansal olarak, tff tarafindan 387 milyon tl harcama limiti (bkz: https://www.tff.org/...00&ftxtId=36859) belirlenmisken (galatasaray'in 662m, fenerbahce'nin 667m), kadrosunda da gervinho gibi hamsik gibi bruno peres gibi pahali futbolcular varken, 21-22 ara transfer döneminde 7,5m euro bonservis harcayarak transfer yapabilen kulüp (u: https://www.transfermarkt.com.tr/...tailpos=&w_s=w).

    7,5m euro = 115m tl (güncel kur)

    bu büyük harcamayi cok dogru taksitlendirmeler ile harcama limitleri cercevesine sokabilmeyi basarmislar (!).

    baska büyük basarilari ise, bizim baris alper yilmaz gibi adi yeni duyulmaya baslamis bir genc icin 2,5m eurolar seviyesine ciktigimiz piyasada, herkesin gözünün önündeki hatta a milli takim havuzuna girmeyi basarmis enis destan ve batuhan kör ve hatta kerem sen isimlerini toplamda 1,3m eurolar gibi bir bedelle sonuclandiracak kadar pazarlik kabiliyetine sahip olmalari.

    pazarlik kabiliyetlerini daha önce de bizden berkan icin 4.5m euro alan alanyaspordan bakesetas + siopis = 4m euro anlasmasi ile göstermisler, bizim de cok istedigimiz berat'i ise 2,5m gibi cüzi bir bedelle kadrolarina katarak pekistirmislerdi.

    cin liginde 7-8 milyonlara oynayan, milli takiminin yildizi hamsik gibi bir yildizi 1,5m euroya oynamaya ikna etmelerini, dorukan'i bütün türkiye isterken 8-10m tl'ye renklerine baglamalari, gervinho vs vs gibi sayisiz diger örnek de cabasi.

    e haliyle trabzonspor 'dogru yapilanma' ve 'basarili planlama' sonucunda acik ara lig liderligini sürdürüyor ve muhtemelen nisan ayinda 'bileginin hakki' ile sampiyonlugunu aciklayacak.

    bu durumu kiskanan öteki takimlar da trabzonspor'un oynadigi maclardaki trabzonspor defansinin son adamken yaptigi faule kirmizi beklemek gibi, ceza sahasinda trabzonspor oyuncularinin faullerinin penaltiyla sonuclamasini istemek gibi asli astari olmayan elestirilerde bulunmaya devam edip dururlar.

    ...

    hadi mesut özil koyu fenerbahceliydi, 2020-2021 sezonunun 2. yarisinda arsenalden alabilecegi 8-10 milyon eurodan vazgecip fenerbahce'de bedava oynamayi kabul etti önermesini ülkece yedik, üstüne de kimileri tarafindan almanya milli takim efsaneleri arasinda sayilan futbolcuyu yerli statüsünde kabul edip kanaat önderi bildik de, bu yukarida saydiklarimiz biraz asiriya kacmadi mi?

    bir dürüst, ortamina göre de salak bizim takimimiz mi kaldi acaba su ülkede?
App Store'dan indirin Google Play'den alın