• 29749
    uzun süredir (şampiyon olduğumuz bazı sezonlar dahil) bireysel futbolcu hataları, plansızlık veya yanlış kişilere plan yaptırma gibi konular yüzünden gün yüzü göremeyen futbol takımıdır.

    bu sezon özelinde hataları üçe ayırmak gerekirse;

    burak elmas'ın fatih terim kozu ile başkan olması

    galatasaray, fatih terim vaadine kulüp teslim edecek seviyeye ne zaman geldi bunu çözemiyorum. isimlerin, geçmişin galatasaray armasının geleceğinden önemli olduğunu bize kim inandırdı hiç bilmiyorum ama hepimiz bu illüzyona kapıldık.

    fatih terim'in transferleri

    albayrak ile başlayan profesyonel dünya'nın umulmadık bariyerleri ile zirve yapan kötü yönetilen transfer sezonlarının bir benzeri bence bu sene de yaşandı. sezon başında herkes çok mutluydu ama neredeyse haziran başında tüm transflerini bitiren trabzonspor'un başarılı bir sezon geçireceğini geçen sene yaz aylarından beri biliyorduk. biz ise yine döndük dolaştık becali'nin kucağına düştük. kendisi bizimle kedi fare gibi oynadı, pazarlığını yaptı. uzun süredir transfer sezonlarında bir iki oyuncuya bütün odağımızı veriyor ve başarısız oluyoruz. galatasaray elmander'i nasıl almıştı sahi? hatırlıyorsunuz değil mi? işte transfer öyle yapılmalıdır.

    yönetimsel kaos

    sezona ve futbolcuların kötü oyununa nazire yaparcasına olabilecek en büyük hataları yapan yönetimin de içinde bulunduğumuz ortamda payı büyüktür. kulübü bir şirket gibi düşünün. siz açık ofiste masa başında çalışıyorsunuz ama yönetim odalarından yüksek sesler çıkıyor, istifaları görüyorsunuz. sabah bir geliyorsunuz karşılama masasında eski yöneticilerden çekilen ihtarlar masada. havadaki bu gerginliğin tüm şirket içine sirayet ettiğini, dedikoduların ağızdan ağıza yalanlara döndüğü bir ortam oluştuğunu çoğu kurumsal çalışan yaşamıştır. işte bu yüzden yönetimin içinde bulunduğu dengesiz ortam hem teknik ekibi hem de camiayı olumsuz etkilemiştir.

    bonus: mhk + tff + hakemler

    tarihimizin gördüğü en düşmanca sezon olduğunu atlamamak lazım. hatta ben bir büyük kulüp nezdinde bu kadar bariz üstünde gidildiğini, kasten canını yakmak için bilinçli olarak yanlış kararlar verildiğini ilk defa duyuyorum. fenerbahçelilerin "sandıkta görüşürüz mesut bey" pankartını eskiler hatırlar. eskiden büyük kulüplere bunları yapmak zordu. kimse milyonlarca taraftarı karşına almak istemezdi. ancak siyasi güç ülkenin en az %40'ını hipnotize ettiği için (ve maalesef bunun içinde en az yarısı galatasaraylılardan oluşuyordur) artık kimseden çekinmiyorlar. işte galatasaray başkanı ve yöneticileri burada devreye girip hipnotize olmuş galatasaraylıların gözlerini açacak faaliyetlerde bulunmaları ve taraftarı konsolide etmeleri gerekiyor. bunun yerine onlar tff'ye baskın yapacağız deyip kuzu kuzu sessiz sessiz kulübe döndükleri için ancak twitter'da dalga konusu olup karşımızdaki şer güçlerini haklı çıkartıyorlar.
App Store'dan indirin Google Play'den alın