• 1218
    günlük hayatta yaşadığımız herşeyi formülize edilebileceğine inanacak kadar mal biri değilim. galatasaray futbol takımını formüllere dökebilirim ama. program bile yazarım lan.**

    öncelikle şu eşitsizliğimizle başlayalım:

    elano > mehmet topal + ayhan akman + barış özbek + mustafa sarp

    emre güngör + lucas neill > servet + gökhan zan + hakan balta + mehmet topal

    futboldaki değişkenlerimizi gruplandıralım:

    teknik direktör: td,
    taraftar: tr,
    yönetim: yn,
    mücadele, çaba: çb,
    kaleci: kl,
    defans: df,
    orta saha: os,
    forvet: fr,
    rakipler: rk.

    calculus'tan coşup theorem diye girişirim de yapmıyorum. şimdi yn kısmı sezon içerisinde maddi işlerde sıkıntı çıkarmıyorsa pek etkili değildir. td oynatacağı futbol için elindeki malzemeden oynatmayı düşündüğü sistemde ısrarcıysa kimse bir şey dememeli, her insanın prensibi vardır. td de ekstrem durumlar dışında genelde %25 civarı etkilidir. tr etkisi dışarıda 0, içeride de yine derbiler falan dışında genelde %10 falandır. la liga'da bu taraftar etkisi yoktur ama çatır çatır top oynar adamlar, bu yüzden dananınkuyruğu bundan sonra kopuyor.

    geri kalanlar ispanya'da da olduğu gibi sadece futbolcularınızın kalitesi ve çabasıyla bağlantılıdır.

    galatasaray futbol takımı = (fr*5) + (td/4)* - (os*3) + (kl/10)* - (df*4) + [((-1)^n)*)3*çb)]*

    kanımca bunun gibi birşeydir. yani teknik direktör de, taraftar da, forvet oyuncuları da, kaleci de ne kadar bir yerlerini yırtarsa yırtsın, elano hariç orta sahadan biri çıkar ya da neill hariç defanstan biri çıkar, yapar hatayı. o yüzden pek kasmayalım.

    çok abartmış olduğumu biliyorum. ama matematik bunu diyor abi, benim yapabileceğim bir şey yok. katsayılar da iyi oyunculardan kötülerini çıkarınca oluştu genel anlamda. sadece td ve kaleciyi salladım, yok lanv arsaydım.

    evet mühendislik okuyorum. *

    edit: çaba'yı unutmuşum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın