resim
Fatih Terim
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:70
Uyruk:Türkiye
  • 34310
    dördüncü dönemi sona ermişken kendisi hakkında son kez teknik direktörlüğüne dair entry girdiğim efsanemiz.

    *4. dönemi fecaatlerle dolu geçti. beklenileni veremedi.
    *takım sahada anadolu takımlarına madara oldu.
    *maçlara baskılı başlayıp mıy mıy oyuna dönüp 20. dk.ya yaklaşırken gol yediğimiz maç sayısı bir sezonda hazmedilemeyecek kadar fazlaydı.
    *ilk yarı geriye düştüğümüz maçlarda maç çevirme oranımız çok çok düşüktü.
    *ilk yarı berabere bitip maçın 70. dk.sına kadar tek bir olumlu hamle görmediğimiz maç sayısı çok fazlaydı.
    *ilk yarıları çöpe atmak alışkanlık haline gelmişti.
    *ilk yarı mıy mıy oyunla geride skor veya beraberlikle içeri girildiğinde eskisi gibi "fatih hocam içeride ortalığı dağıtır ikinci yarı iki tane sallarız rakibi son düdükten sonra spyunma odasına kadar kovalarız" olayı 4. dönemde hiç yaşanmadı. bize bunu dedirtemedi.
    *bu sezon avrupa liginde çılgın atan takım ligde ezim ezim ezildi. rakipleri hiç analiz etmedi.
    *duran toplarda en ufak organizasyon göremedik. 120 korner falan sayıldı sanırım luyindama, nelson, vb. uzun isimlerle gol göremedik.
    *sürekli terse traş ederek kendisine takık olan federasyonlarla hakemlerle didişe didişe sezonların en az 5-6 maçını tribinde bitirdi. bunu göz göre göre inatla devam ettirdi.
    *ne ocak ayları bekledik, değişen pek bir şey olmadı.
    *maç sonlarında fecaat açıklamalar yaptı. yönetimlere, hakemlere, federasyona, hatta taraftara bile sallamaya başladı ama o hiç haksız olmadı. bizim uyukladığımız maçlar onun için iyiye gidiş emaresiydi.
    *taraftarın midesini bulandıran ve oyun tarzı galatasaray'ın oynamak istediği futbolla alakası olmayan babel gibi bir adamı bize izletmeyi hep haklı buldu, taraftar buna alışacak dedi.
    *bitik arda'yı sırf kendisinden özür diledi diye aldırdı, bu konuda rahmetli mustafa cengiz'le ters düştü.
    *aldırıp oynatmadığı oyuncular, genç oyunculara süre vermeyip sözleşme yeniletememeler terim'in kötü yönetimi ve inatları ile yaşandı.
    *kendi çıkarlarını kulübün çıkarlarının gerisinde tuttuğu tek dönem 1. dönemiydi. fiorentina'dan sonra hiç bir zaman galatasaray markasının kendisinden üstün olduğunu kabul etmedi. gelişlerinde galatasaraylı fatih olarak gelip boş mukaveleye imza, gidişlerinde ise hep kendini haklı görerek ve başarısızlıklarını kabullenmeyerek ve de "ona haksızlık edildi" mottosu ile giden imparator olarak akıllara kazındı.
    *ikinci döneminde gelişinde takımı bir önceki sezon şampiyon yapan lucescu terim lobisi ile kovuldu. sonuçta lucescu bjk'yi şampiyon yaptı kendisi kovuldu.
    *üçüncü dönem gidişinde hep dış güçler olarak lanse edip kavga ettiği demirören federasyonu ile ahbap oldu. gülücüklü fotoları midemi bulandırmıştı, aslolan galatasaraydır cümlesinin terim için yalan olduğunun dışa vurumuydu.
    *dördüncü gelişinde uslanmıştır inşallah inatları bitmiştir dedik, daha beter inat ve egolarla geldi. rahmetli mustafa cengiz'i çıldırttı. burak elmas da başkan olarak kötü sonuçlara "hocam hayırdır?" deyince terim mağdur oldu.
    *hiç bir zaman yanında kendisine itiraz edip eleştirecek birini barındırmadı.
    *hiç bir zaman galatasaray'ın geleceğini düşünmedi. şayet düşünseydi yanına ileride galatasaray'a kendisi gibi hizmet edip türk bayrağını avrupa'da dalgalandırıp galatasaray adını avrupa'da gümbür gümbür duyurtacak bir yardımcı antrenör yetiştirirdi. yetiştiremese bile en azından terim'den sonra şu gelir dedirtebilmek için bir çaba sarf edebilirdi.
    *altyapı oyuncularını takımdan soğuttu. menajer oyununa gelmeye müsait ve kişiliği oturmamış bu gençleri arma için oynamaya motive edemedi. üstüne üstlük kolay sayılabilecek maçlarda dahi şans vermedi ve küsüp gitmelerinin yolunu açtı. altyapıdan son dönemde parlayarak çıkan oyuncularımızdan emre çolak, semih kaya vb. isimler istikrarsız oldular. son on yılda 6-7 sene terim vardı altyapıdan kaç oyuncu çıkartıp sivriltebildik?
    *üstteki iki madde ile bağlantılı bir madde, hiç bir zaman galatasaray'ın geleceğini düşünmediği için altyapılara özen gösterilmesini yönetimlerden talep etmedi.federasyonla, yönetimlerle takışacağına alt yapıdan 1-2 oyuncu fazla çıkarılması için mücadele etse bugün florya'da ben de desteğe giderdim.

    nitekim hiç kimse galatasaray'dan büyük değildir lafını kanıksayamadı. ünal aysal'ın eleman lafı da evet doğruydu. efsane de olsa hocamız galatasaray'ın bir elemanı ve de maaşlı çalışanı idi. bunlar onun egosunu patlattı.

    son söz olarak galatasaray'a verdiği tüm emekler, her şey için, bize yaşattığı güzel duyguların gönüllerde bıraktığı sevinci için, mutluluk gözyaşlarımız için kendisine can-ı gönülden teşekkür ediyorum. mümkünse kalan ömründe galatasaray'da başkanlık dahil hiç bir görev almamasını temenni ediyorum. galatasaray başkanlığı vizyon görevidir. hocamız adana'nın bağrından kopup gelmiş, enerjisi ve -2000'li yılların öncesi ve hemen sonrasında- taktik bilgisi ile başarılı olmuş bir insandır. bazı görevleri herkes yapamaz, başkan terim galatasaray'a son dönemlerindeki teknik direktör terim'den daha fazla zarar verir.

    bu romantikliği bir kenara bırakarak ve de şu andan itibaren galatasaray ile tekrar masaya oturmayacak bir emekli efsane teknik direktörümüz olarak varsa kulübüne edecek hizmeti, kabulümüzdür. altyapılarda motivasyon, kendi potansiyelinin farkında olma konulu panellerde konuşturulabilir. çok hizmet etmek isterse altyapı hocalığı yapabilir.

    kendisinden şu içeriklerde açıklamalar duyarsak galatasaray'a faydalı olmak isteyen ve de galatasaray çıkarlarını kendi çıkarlarından önde gören biri olduğuna ikna olabilirim;
    *allah uzun ömür versin, galatasaray'da bundan sonra kendisine yakıştırılacak 5. dönem, 6. dönem gibi tüm teknik direktörlüklerden şimdiden istifa ettiği
    *demoklesin kılıcı gibi yeni hocalarımızın tepesinde sallanmayacağı, taraftarın iki maç kötü sonuçtan sonra kendi adını tribünlerde bağırmaması gerektiği
    *kulüp tarafından istendiğinde kulüp için her türlü birikimini teknik direktörlük dışındaki alanlarda kullanıp destek olacağı
    *gelecek yönetimlerin seçim vaadi olmayacağı

    üstteki açıklamaları yaparsa gerçekten galatasaray'ın çıkarlarını düşünne bir galatasaray efsanesi olduğuna kesin ikna olabilirim. kendisine uzun ömürler diliyorum, iyi ki vardı. gönül isterdi ki şampiyonluk yaşayarak kendi iradesi ve arkasında bıraktığı kalifiye teknik ekip, altyapı ve daha nice başarıları olsaydı. ama olmadı, sebebi de kendisinde aramalı.
App Store'dan indirin Google Play'den alın