resim
Fatih Terim
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:70
Uyruk:Türkiye
  • 34308
    446 sicil numaralı divan kurulu üyemiz, uefa kupası mimarı, efsanemiz olan teknik direktör. sıcağı sıcağına yazmak istemedim. uzun bir yorumlama yazısı olacak.
    1996 yılında başladığı galatasaray kariyerine o sene 3-5-2 formasyonunu uyguladı.
    1997 yılında ise dönem dönem 3-5-2 benzeri 4-3-1-2 ile dönem dönem 3-5-2 i uyguladı.
    1998 yılında yine 3-5-2 bazen 3-4-3 bazen 4-3-1-2 şeklinde sahadaydı.
    1999 yılında yine benzer dizilişler. bu oyunların ortak noktası stoper önünde tek ön libero ile oyun kurulumu fakat daha çok hızlı şok pres direk toplarla bir geçiş oyunuydu. bu konuda uzmanlaşmıştı.
    ikinci dönemini pas geçiyorum.
    3. dönemi yine belli bir pas oyunu oynatmadan direk oyun tercihi vardı.
    4. dönemi ise günceli takip etmek için modern futbol gerekliliğinden pas oyunu oynatmak istedi haklıydı. bu süreçte ekonomik sorunlar kaynaklı da olmak üzere orta sahaya bir sürü oyuncu geldi gitti. hiçbiriyle olmadı. aslında oyun kurulumu hataydı. 2 stoper 1 önlibero ile kurmaya çalışıyorduk. aslında marcao varsa 1+1 şeklinde marcao yoksa 0+1 şeklinde kurmaya çalışıyorduk. bunun dünya çapında örnekleri ise 3+1 veya 2+2 şeklinde oluyor. yani günümüz gerekliliği olan pas oyunu oynamak istiyorsunuz ama bunu eski moda şeklinde yapmaya çalışıyorsunuz. oyun gelişim göstermiyordu. bir değişiklik şarttı.

    fakat hem zamanı, hem şekli (önce yardımcı antrenör getirelim mobingi, yerine başka hocalarla görüşülmesi ) inanılmaz yanlıştı. hem taraftar nezdinde yeni gelen antrenörün hata şansını sıfırladılar, bunun sonucu statta protestolar olacak belki kamplaşmalar ikiye bölünmeler olacak. bunun çözümü başkanın çıkıp şu şu sebeplerden dolayı değişiklik yapmanın iyi olacağını düşündük diye taraftarı ikna etmelidir. ama başkan çıkıp neden gönderdiklerini açıklamanın galatasaray'ın menfaatine olmadığını bu kluübün başkanının kendisi olduğunu divan kuruluna! karşı sorumluluğu alacağını söylüyor. aynı hatayı ünal aysal da yapmıştı.
App Store'dan indirin Google Play'den alın