resim
Fatih Terim
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:70
Uyruk:Türkiye
  • 34070
    taraftara istifa şantajı yapıp, yönetimi taraftarın önüne atıp bir de kameralar önünde rest çekip arda turan'ı sırf elini öptü diye takıma aldırdığı gün; normal şartlarda herhangi bir takımda kapının önüne konulması gereken teknik direktör. o gün atılmayan ya da atılamayan adımlar bugün, 2021-2022 sezonunun ikinci yarısı başı itibarı ile, matematiksel anlamda ciddi ciddi küme düşme tehlikesi yaşayan bir takıma getirdi 117 yıllık futbol kulübünü.

    o gün galatasaray'ın olması gereken idari şemasının dışına çıkılmıştı zaten. aradan geçen zamanda gerçeklik algısının da dışına çıkıldı artık. gençleşmeden projeden bahsederken babel, arda, ömer bayram gibi oyunculardan medet umup onlara daha çok güvenmeye devam ediyor. iyi oynuyoruz dediği takım kalesine gelen neredeyse her topu gol olarak görüyor, rakip kaleye golü geçtim tehlikeli bir şut bile atamıyor.

    taktik disiplin adı altında takıma neredeyse ileriye hamle yapmayı yasakladı. arada sırada pozisyona giren de şaşkınlıktan kaleye vuramıyor. kalede yedek kaleci görev tanımı altında bir süpürge değneği duruyor. takımı ileri götürmediği için 90 dakika 5-6 rakip oyuncudan baskı yiyen defans hattını da manyaklaştırdı artık. arda turan ile yerli ve milli yeniçeri ocağını kurup gençlerin de başına çöktü...

    zaten emekli olup bu sahneden çekildikten sonra galatasaray'ın şampiyonluk frekansı doğallığında yarı yarıya düşecekti. bir de obradovic gibi gitmeden önce takımın kolunu kanadını kırıp gelecek 4-5 yılını enkaz haline getirmenin bir alemi yoktu.
App Store'dan indirin Google Play'den alın