• 3046
    2021-2022 futbol sezonunda galatasaray futbol takımı hariç diğer 18 takım gibi hakemi yenmek zorunda olmayan ve bunun için uğraşmayan takım.

    bunu trabzonspor kollanıyor o yüzden şampiyon olacaklar diye söylemiyorum, sadece demek istediğim şey şu hakemi de yenmek zorunda kalmıyorlar. zaten bunu yapmak zorunda kalsalar büyük ihtimal puan tablosunda şuan ki durumlarında olmazlardı.

    mesela, 4 aralık 2021 trabzonspor adana demirspor maçı. bu maçta adana demirsporlu oyuncunun çektiği 1 şut dorukhan'ın göğüs ve iç kol arasına geldi. hafifte göğsünden sekti. bu pozisyon penaltı değil ama bu maç bittikten 1 saat sonra başlayan4 aralık 2021 galatasaray altay maçı'nda daha yakın mesafeden gelen bir top bizim aleyhimize penaltı olarak değerlendirildi ve bunu açıklarken kural değiştiği söylendi. eğer bu kural 1 saat içinde değişmediyse bir adaletsizlik olduğu çok net. yani bu iki takımda aynı pozisyonu verdi, biri hakem tarafından puanı alınırken birinin alınmadı. yani trabzsonspor hakemi yenmedi.

    diğer örnek, 22 kasım 2021 trabzonspor gaziantep maçı. burada aslında hakemi yenmekten ziyade hakemle kazanmak daha doğru olur. maçın 11. dakikasında maç henüz 0-0 iken son adamı indiren vitor hugo kırmızı kartla cezalandırılmadı ve var uyarmadı. maçın skoru 3-0 olmasına rağmen oyunun hakimi olan tarafın puanları hakem tarafından alındı. trabzonspor bu maçta hakemi yenmeyi bir tarafa bırakın, hakemle beraber rakibini yendi.

    yine 25 aralık 2021 trabzonspor başakşehir maçı'nda iki adet elle oynama ile alakalı pozisyon vardı. biri trabzonspor lehine biri aleyhine. trabzonspor hakemi yenmek zorunda kalsaydı, aleyhine olan penaltının verilip lehine olanın verilmemesi gerekiyordu, ki hakemi sürekli yenmesi gereken galatasaray futbol takımının başına çok sık gelen bir olay bu. yani bu maçtan puan almaları için hakemi de yenmeleri de gerekiyordu ve bunu yapamadılar.

    bu örnekler hemen hemen her hafta için verilebilir.

    peki trabzonspor hakemi yenmek zorunda mıdır? tabii ki değildir. bunu yapmak zorunda olsaydı şuan ki puan tablosunda aynı yerinde olur muydu? bu oyunla hiç zannetmiyorum.

    amacım trabzonspor'u karalamak ya da başarılarına karşı bir leke düşürmek değil. sadece izlediğim maçlarda trabzonspor futbol takımı ile galatasaray futbol takımı arasında doğru oyun olarak çok fark görmüyorum. bu girdinin amacı da bu farkı oluşturan etmenlere biraz olsun dikkat çekmek.

    bu da demek değildir ki, sorunu sadece dışarda arayalım. tabii ki değil ama dışardaki etmenlerle baş etmeden içerdekilerin rayına oturmayacağının farkına varıp ona göre hareket edelim.
App Store'dan indirin Google Play'den alın