resim
Fatih Terim
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:70
Uyruk:Türkiye
  • 33875
    sosyal medyada ve sözlükte kendisini eleştirmek saçma sapan argümanlar üretilen teknik direktör.

    mesela bu argümanlardan bir tanesi de galatasaray olmasaydı bir hiç olacağı ve galatasaray'dan başka takımda başarısız olacapı ve yok olacağı düşüncesi.

    kariyerinin yaklaşık 12 senesini bir takımda geçiren kişi için o kariyeri çıkartırsan diye bir söze başlamak başlı başına abes iken, diğer gerçeklerle de örtüşmeyen bir durumdur. ben şimdiye kadar alex ferguson, arsene wenger ya da simeone'nin böyle bir ithamla karşılaştığını zannetmiyorum. zannetmiyorum çünkü saçma.

    hadi bu saçmalığı bir tarafa bırakalım ve fatih terim'in galatasaray harici kariyerine bakalım.

    1991 yılında genç takımı akdeniz oyunlarında finale çıkarmıştır.

    türkiye a milli takımını tarihinde ilk kez avrupa şampiyonasına götürmüştür. bunu yaparken de türkiye milli takımını 5. torbadan soktuğu kura ile yapmıştır.

    türkiye a milli futbol takımı tarihinde toplam 5 kere avrupa şampiyonasında yer alırken 3'ünü fatih terim'le yapmıştır. 2008 avrupa şampiyonasında da milli takımı 3. yapmıştır.

    italya'da 2 takımda görev almıştır. görev aldığı milan takımı avrupanın en iyi takımlarından biridir ve o büyüklükte bir takımla şimdiye kadar hiç bir teknik adamın adı bile geçmemiştir. milan'dan kovulmak için milan'a önce hoca olunması gerekir. ne yazık ki bunu çok fazla atlayan kitle ve taraftar var.

    milan takımında 13 maç görev almış ve maç başı puan ortalaması 2,08'dir.

    fiorentina ile italya kupasında finale çıkmıştır.

    italya'da hala büyük hocaların saygı duyduğu, burada ağzımız akarak izlediğimiz hocaların antrenmanını izlettirdiğini söylediği kişidir.

    özetle, fatih terim galatasaray'a gelmese yine büyük hoca olurdu. ne kadar büyük olurdu ne kadar başarılı olurdu bilmiyorum, zaten bu konuda bir şeyler demek yanlış olur ama sırf karalamak için bütün kariyerine saygısızlık etmek daha büyük yanlış.

    işin en kötü yanı bu dediğimiz şeyleri, hocanın sistemini, oyun görüşünü eskiden anti galatasaray ve anti terimcilere anlatmaya çalışırken şimdi galatasaray'ın iyiliğini düşündüğünü iddia eden kişilere anlatmaya çalışıyoruz.

    not: yazdığım şeyler, genel somut bilgiler üzerine yapılan eleştirilere karşı yazılmış değildir. sırf amacı karalamak üzere yazılmış veya söylenmiş safsatalar üzerinedir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın