resim
Fatih Terim
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:70
Uyruk:Türkiye
  • 33704
    kariyerinin son döneminde bunu tercih etmesine çok saygı duyuyorum ama pep guardiola ve maurizio sarri gibi futbol oynatmayı çalışmak yerine, jürgen klopp gibi ana planı prese dayalı bir anlayışa devam etse her şey daha güzel olabilirdi. klopp'un oyun tarzı 1999-2000 sezonundaki futbolumuz ile benzerlikler taşıdığı için takıma adapte etmekte bu kadar zorlanmazdı diye düşünüyorum.

    2017-2018 ve 2018-2019 sezonlarındaki futbolumuz da napoli veya manchester city'den çok liverpool olmayı çalışmaya daha yakındı bana kalırsa. ayrıca, az hata yapmak için yavaş tempo tercih ediyoruz ama sezonun* genelinde yedlin, van aanholt, taylan, berkan, morutan ve kerem gibi çok fazla basit top kaybı yapabilen oyuncular ile oynadığımızda beklenen futbol tam olarak sahaya yansımıyor.

    iki tane hücumda fark yaratabilecek bek, suat-emre-okan gibi bir üçlü orta saha ile liverpool'un oyununu örnek alarak ve bana göre liverpool'dan farklı olarak sadece sahte 9 yerine bir target man tercih etsek, fatih terim'in bu ligde başarılı olamama gibi bir ihtimali bence kalmazdı.

    sezon öncesi* kendisi de gazetecilerle sohbet ederken "1999-2000'daki gibi oynayacağız, pres yapacağız" tarzı konuşurken, özüne dönüyor diye sevinmiştim ama oynadığımız futbolun 2000 yılındaki ile uzaktan yakından alakası yok bana göre.
App Store'dan indirin Google Play'den alın