• 189
    inandığım projedir. ayrıca, inanmak zorunda olduğumuz da projedir.
    bugün son vuruşu mükemmel bir elit santrafor getirmek için yılda bonuslarla beraber en az 5 milyon euro’yu gözden çıkarmak lazım.
    5 milyon euro= 92.25 milyon türk lirası.
    (investing verisi)
    bugün taraftar forması 399 lira.
    https://www.gsstore.org/...ha-forma-cv7933-837/
    yani sen sadece bir forvetinin parasını sadece formadan karşılamak istesem 231 bin 203 tane taraftar forması satmalısın. yani taraftar asgari ücretin neredeyse %10’unu bir formaya verecek öyle mi? hadi bu şekilde iki futbolunun karşıladın. sonra? diğerlerinin maaşını başarı gelmediği takdirde karşılama şansın yok. ama şu an başarı gelmese bile sadece yayın gelirlerinden karşılayabilirsin birçoğunu. tabi babel-feghouli-muslera-diagne gibi ekonomik külfeti fazla olan topçuları da elden çıkararak karşılarsın.
    bu adamları söylerken şunu da eklemek istiyorum, elden çıkarmak bir meziyettir, ancak çıkaramıyorsak o kadar para alan futbolcuyu da doğru kullanmak gerekir. yani 3 yıllık planlama yapan takımda babel’in ne işi var gibi bir söylemi de hiç samimi bulmuyorum.
    bu takımda 18 yaşında bir adam da oynamalı, yeri geldiğinde 35 yaşındaki bir adam da.
    önemli olan etik değerleri ve sporcu ahlakı yüksek, özverisi ve yeteneği fazla, düşük maaş/yüksek verim ve takımın genelinin satılabilir oyunculardan kurulu olması gerekir. yani emeklilik yaşı gelmiş oyuncu olmayacak diye bir şey yok, hatta olmalı da.
    dün oynanan başakşehir maçında kerem’in asist olabilecek paslarını bugün arda turan atamaz ama hakem zorbay’ın kerem’e saha içinde yaptığı terbiyesizliği de arda turan’a yapamazdı.
    sözün özü projeye inanıyor ve güveniyorum. sancılı da olsa, gece uyutmasa da, dişleri sıkarak maç da izlesek, dayanamayıp küfürler de yağdırsak, alay konusu da olsak güveniyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın