• 1282
    şu gündüz kuşağında karmaşık ilişkileri ve kriminal olayları çözmeye çalışan programların reytingleri düşünce fişi çekip ‘hadi bana eyvallah, ne haliniz varsa görün’ demesi can sıkıcı bir durum.

    bugün bir haber sitesinde denk geldim; ece üner’in sunduğu bu tarz program reyting kurbanı olmuş ve ekranlara veda ediyormuş. e ne oldu ekrana çıkardığınız onca mağdur insana? ‘bizden bu kadar hemşerim bak başının çaresine’ mi dediniz? bu insanları ekrana çıkarmaya ikna etmek için kim bilir ne diller döktünüz ama işler istediğiniz gibi gitmeyince gerçek yüzünüzü gösterdiniz değil mi hepsine?

    müge anlı ve diğer benzeri programlar da hepsi reyting ipine bağlı ilerliyor. yapımcıların ve sunucuların umrunda değil insanların mağduriyetleri, suçluların tespiti veya cezaevine girmesi. hepsinin tek düşüncesi reyting… yahu programın süresi dolduğunda veya birden fazla konu işlenmesi gerekiyorsa mağdur olan tarafı konuşturmuyorlar bile… ‘süremiz doldu’ diyerekten ya diğer konuya geçiliyo ya da program o günlük kapatılıyor. bir de arada suçlu olmadığı halde suçlu sanılıp milyonlar önünde linçleniyor kişiler, sosyal medyada yemedikleri hakaret kalmıyor, kişinin masum olduğu anlaşılınca bir özür bile dilemiyorlar, kişi yediği linçle, yaşadığı travmayla kalıyor. yarın öbür gün bunların da apar topar ekranlara veda ettiğine şahit olabiliriz. en çok zoruma giden de arada bu sunuculara koskoca emniyet müdürü ayağına kadar gelip plaket falan veriyor üstün gayretlerinden dolayı. ulusal kahraman ilan ediliyorlar.

    toplumun değerlerini ve ahlakını bozan bu tür programların en kısa sürede kaldırılmasını umuyorum ama bu tür programlara izin veren kurumun (rtük) tam da istediği bu aslında.
App Store'dan indirin Google Play'den alın