resim
Fatih Terim
Görev:Teknik Direktör
Takım:Panathinaikos
Yaş:70
Uyruk:Türkiye
  • 33474
    2020-2021 sezonununda şampiyonluğu averajla kaybeden takıma üç tane çok iyi ekleme (nelsson, berkan, cicaldau) yapmış olmasına rağmen 2021-2022 sezonunda 16 haftada liderin tam 16 puan gerisinde olup aynı sezon içinde son 20 yılın en kötü fenerbahçe takımına kendi sahasında kaybetmiş, çalıştırdığı takımdan kat kat zayıf düzeyde olan anadolu takımlarının oyununa karşı ise genelde çözüm getiremeyip çoğu kez kötü bir futbol oynatmıştır.

    bütün bunlara ve as kadrosunda oynattığı en genç oyuncular 23 yaşında olmasına rağmen taraftarlarınca “çalıştırdığı takım genç, olur böyle şeyler” diye savunulmaya devam edilmektedir. ama aynı “genç” takım avrupa’da başarılı sonuçlar alınınca futbolculardan çok kendisinin ne kadar iyi bir teknik direktör olduğu sonucuna varılmaktadır.

    ha bir de hakemler konusu var tabi. hakemlerin türkiye liginde takımımıza verdiği zarar ortada, asla tartışması bile yapılamaz, lakin avrupa’da başarılı sonuçların alınmasının ana sebebinin hakemlerin adil yönetimi olduğunu söylemek de bir o kadar saçma. avrupa’da oynadığımız son üç maçımıza bakalım. 25 kasım 2021 galatasaray marsilya maçında hakemlikten anlayan hiçbir hakemin vermeyeceği ve var’dan mutlaka dönmesi gereken bir penaltı rakibe verildi. yine 8 aralık 2021 lazio galatasaray maçında mohammed’in pozisyonunda net penaltımız verilmedi. aynı şekilde 4 kasım 2021 galatasaray lokomotif moskova maçında tam bir hakem kıyımına kurban gittik. ama sonuçlar iyi olunca hakem konuşulmuyor tabi.

    türkiye liginde anadolu takımlarına karşı çaresiz kalırken, doğru dürüst pozisyona dahi giremezken tek argümanın hakem olması göz göre göre ana sebebi göz ardı etmektir ve bu durum da takıma uzun vadede zarar vermeye devam edecektir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın