• 14950
    gün geçtikçe kalitesi düşen sözlük, herkesin kendi fikri vardır bunun sebepleri hakkında ama bu gerçek aşikar sanıyorum.

    benim gözlemlediğim sebep şu, haksız olabilirim elbette; eskiden sözlüğe yazan insanlar genellikle yazdıklarını iki kez düşünürdü. yazdığı şeyin hakikaten kayda geçeceğinin, bir yerlerde bir şeyleri etkileyeceğinin farkında olurdu. eleştirisini de galatasaray için yapardı, desteğini de galatasaray’a gösterirdi. daha mantıklı şekilde yani. sanırım bunun sonucunda da bu sözlükten bir grup galatasaray erkek basketbol takımıyla ortak zirve düzenledi, zamanının store ceo’su nurettin kantarelli, behzat uygur gibi fenomen isimler gelip bu sözlüğe yazar oldu falan. yani o iki kere düşünerek, galatasaray’ı düşünerek, aklıselimle yazılan entryler hakikaten bir yerlerde bir şeyleri etkiledi, taraftar ile kulüp arası bir bütünleşme köprüsü kurdu.

    bugün baktığımda gördüğüm ise, sözlüğün twitter’da 140 karaktere sığdırılamayan öfke nöbetlerini kusma mecrası haline gelmesi, çok acı gerçekten. algı çalışmalarının mezesi olmak, kötü niyetli entryler yazmak, bazı şeyleri etki tepki sonucu ölümüne savunmak falan sözlüğün normali haline geldi.

    eskiden sözlüğün içinde şöyle bir gezinince, hangi entry’nin emek verilmeden, dümdüz yazıldığını anlardınız. bugün ise hangi entry’nin emek verilerek yazıldığını anlıyorsunuz. 100’e 1 kalite oranından, 1’e 100’e geçtik.

    kimseyi suçlamıyorum elbette, yukarıda anlattıklarıma ben de dahil oldum birçok zaman belki. emek vermeden, savunduğum şeyi daha canhıraş savunmak için, düşünmeden entryler girdim mi, evet.

    fakat benim de, daha önce müteaddit defalar yazar arkadaşların belirttiği gibi, artık yazasım değil, girip okuyasım gelmiyor. anlık bir refleksle telefonu alınca sözlüğü açıp sonra direkt kapatıyorum, bazen başlıklara bile bakmadan.

    üzüyor böyle olması çünkü benim bir taraftar platformu anlamında bulduğum en güzel, en kaliteli şeydi sözlük. ne yapılması gerekiyor bilmiyorum, ama bence de, artık acilen aksiyon alınması gerekiyor.

    edit: bi edit not geçmek istedim bu entry’ye, naçizane tavsiyem, buradaki yazar ve okuyucu herkesin bu ortamın değerini bilmesi. eskiden, sözlük yokken, çok eskiden, galatasaray’la ilgili yorumu bırakın, doğru haber almak bile çok zordu. webaslan falan okurdu insanlar, 7/24 resmî sitede yeni bi şey var mı diye takip ederdi. eyvallah, bugün twitter falan var ama, oranın da ne kadar saçma ve toksik bi yer olduğunu anlatmayayım zaten. sonuç olarak, burayı bir twitter haline getirmek, toksik bir ortam yaratmak hiç kimsenin işine yaramaz, ve emin olun küçücük bir öfke entrysi bile bu yolda büyük bir adım haline gelebiliyor.

    bu yapılacaksa, el birliğiyle yapılacak. moderasyondan, hagi’den bir “i have a dream” speech bekliyorum. * ordan sonra da yazarların biraz aklıselim entryler yazması belki de hepimizi çok mutlu eder.
App Store'dan indirin Google Play'den alın