resim
Néstor Fernando Muslera Micol
Takım:Galatasaray
Mevki:Kaleci
Yaş:38
Boy:1.90
Uyruk:Uruguay
  • 12595
    25 ekim 2021 beşiktaş galatasaray maçında yediği ilk golde yüzde 100 hatalıdır. muslera'nın bu maçta yaptığı hata genelde "larin neredeyse kale çizgisinden vuruyor topa, savunma oyuncuları vurdurmamalı muslera'nın kabahati yok" şeklinde savunuluyor. ilginçtir ki bu şekilde savunanlar aslında muslera'nın asıl hatasını ortaya çıkarıyor ama farkında değiller.

    bir kalecinin en önemli özelliklerinden biri bölge hakimiyetidir. yandan gelen ortalarda top eğer altı pas içine doğru gelmesine rağmen kaleci tarafından çıkıp alınmıyorsa bu o kalecinin bölge hakimiyetinin zayıf olduğunu gösterir. bu alana olan hakimiyet aynı zamanda, önseziyle ve karar alma becerisiyle de ilişkilidir. ilgili pozisyonda muslera soldan içeriye orta keseceği çok bariz olan umut meraş'ın aksiyonunu anlayamamış, anladığında ise altı pasta saniyelik olarak geç çıkış yaptığından boşa atlayıp golü yedirmiştir.

    futbol çok dinamik bir oyun olduğu için her pozisyon ve her olay için aynı yorumları yapamayız ama bu pozisyonun öncesi sonrası çok nettir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın