• 28850
    mevcut kadro ile şartlar ne olursa olsun daha fazla ofansif aksiyonlar yaratabilmek adına halil'i forvet arkası muhammed'i de en uçta kullanması gereken takımım.

    maalesef ki yaz transfer döneminde gedson carvalho fernandesi takıma kazandıramadığımız için en mantıklı tercih halil'in forvet arkasında konumlandırıldığı diziliş gibi gözükmekte. berkan - taylan - cicaldau orta sahası ile tempoyu ve baskıyı sağlayabiliyoruz ama yaratıcılık anlamında ciddi sıkıntılar yaşıyoruz. halil'in 60 dakika sahada kaldığı 17 ekim 2021 galatasaray konyaspor maçında en fazla atakları yönlendiren oyuncu olması ve özellikle maçın ilk yarısında net pozisyonlar bulmamız bu tezi doğrular nitelikte. konyaspor'un bu maç boyunca önde 2 kişi ile stoperlerimize baskı yaptığını düşünürsek.

    şöyle ki ligde geride kalan 10 haftada biraz da marcao'nun yokluğundan kaynaklı içeride dışarıda tüm rakipler geriden başlattığımız kısa pas oyunundan dolayı hep bize ön alan baskısıyla maça başladılar. hatta çoğu zaman 2 oyuncu ile baskı yaparak bizi hataya ve çıkmamaya zorladılar, başarılı oldukları anlar da çok fazla. dolayısıyla halil'i forvet arkası ve daha orta sahaya yakın konumlandırdığımızda o bölgede sayısal olarak bir fazla olduğumuz için hem baskıyı kırıp hem de daha fazla ofansif opsiyonlara sahip olabiliyoruz. first touch'u çok iyi olan ve oyun aklına güvendiğimiz cicaldau da bizim için bu diziliş de önemli bir avantaj.

    2019 - 2020 sezonu pandemi öncesi 8 maçlık seri yakaladığımız ve güçlü bir oyunla bağıra bağıra geldiğimiz dönem de donk - marcao tandeminin tam önüne lemina'yı koyarak belki de pas oyununun en güzel dönemini yaşamıştık ve artık bir süre sonra rakipler bizi ön alanda karşılamayı bırakıp kendi sahalarında kapanarak beklemeye başlamıştı. en güzel örneği de bu serinin sonu olan15 mart 2020 galatasaray beşiktaş maçına beşiktaş'ın bile 6-3-1 dizilişiyle başlaması diyebiliriz.

    hocanın da bir kaç hafta önce söylediği, zamanı geldiğinde rakipler artık ön alanda bize baskı yapamayacak söylemini de hatırlatmakta fayda var. bunun için de en azından lemina gibi bir oyuncu bulabilecek ya da bu kadro içinden çıkarabilecek miyiz orası muamma. ya da konyaspor maçının ikinci yarısında ve beşiktaş maçının belli bölümlerinde pas oyunundan vazgeçip uzun toplarla çıkmaya mecbur mu kalacağız zaman gösterecek.
App Store'dan indirin Google Play'den alın