resim
Fatih Terim
Görev:Teknik Direktör
Takım:Panathinaikos
Yaş:70
Uyruk:Türkiye
  • 32734
    kendisinin önündeki en büyük engel nedense kendisiyle bireysel bir problemi olduğunu düşündüğüm, kendisini galatasaraylı olarak tanımlayan, en küçük fırsatta istifa başlıklarında fink atıp, sahada kötü oyun gördük diye her yeri yangın yerine çevirme çabasında olanlardır.

    fatih terim’in bu döneminde çok başarılı olacağının bir garantisi yok. olmayacağının da bir garantisi yok. gözü kör bir fanatizmle hoca bu işi yapar diyen de, yapamaz diyen de allame-i cihan değil, sen kimsin diye sorarlar adama.

    insanlara anlatılmaya çalışılan şey, galatasaray taraftarı ise, mantıklı davranması. son 3 sezonda hocanın takım kurulumu konusunda yaşadıkları sıkıntıları biliyoruz hepimiz. kimseyi eleştirmek için yazmıyorum bu örneği, allah şifa versin muhatabına ama, yalnızca galatasaray erkek basketbol takımının geçen seneki ve bu seneki durumunu karşılaştırıp, hocanın yaşadığı sıkıntıları anlamaya çalışabilirsiniz.

    futbol her durumda kendinden maddi olarak daha zayıf olan takımları yendiğin bir spor dalı olsaydı, zaten izlemenin bi anlamı olmazdı sanıyorum. daha zengin olana 3 puan yazar geçerdik. bazen yeni kurulan bir şey umut vaad ediyorsa sabretmeniz gerekir. sabır dediğiniz şey zaten iyi olana gösterilmez. bir şey kötü ise sabredersiniz.

    hoca 4 yıldır bu takımın başında. 4 yıldır istikrarlı oyun yok evet. neden acaba? 4 yıldır sıfırdan kadro kurup sonra yeni gelen futbolculara kendi oyununu baştan anlattığı için olabilir mi? hmm.

    yepyeni, gencecik bir kadrosu var artık elinde. üstelik kiralık falan da değil. üstelik güçlü, saha dışını hocaya bırakmayan bir yönetim kadrosuyla. hocayı şimdi göndersek, yeni gelecek o çok bilimsel hoca başarısız olursa ne kadar kredisi olacak gözünüzde? 3 ayda o adamı da derdest etmeyecek misiniz? o gelecek hoca kendi oyuncularını istediğinde galatasaray’ı tekrardan büyük maliyetlerin altına sokmayacak mıyız?

    sabır göstermek için başınızda kredisi olan birinin olması gerekir. yoksa iki günde yerine getirdiğinizi de yok eder gönderirsiniz. fatih terim’den daha çok kredisi olan kimi getireceksiniz takımın başına?

    takım iyiye gidiyor, net bu. avrupa galibiyetlerimizi şansa falan bağlamak, komik yani. marsilya, lazio, lokomotif moskova. 2 deplasman, 3 maç, yenilen gol sayısı 0. buna şans diyorsanız sonra gelip burada sergen’le falan taşak geçmeyin, baya aynı kafadasınız çünkü.

    ligde henüz oyun oturmadı, eksikler var. takımının en önemli parçalarından biri 8 haftadır yok. rotasyon yapılması gereken yerler var. dahası, lig çok daha uzun bir maraton. burada bazı fedakarlıklar yapıp avrupa’ya odaklanmak şu an için daha mantıklı, zira telafi edecek vaktin olacak.

    kötü niyetli değilseniz, mantıklı iseniz, takım bu kadar pozitif bir hava yakalamışken negatif basmak baya saçmalık. haberiniz olsun.
App Store'dan indirin Google Play'den alın