resim
Fatih Terim
Görev:Teknik Direktör
Takım:Panathinaikos
Yaş:70
Uyruk:Türkiye
  • 32666
    doğanın çok temel bir işleyişi olarak; tecrübelendikçe makro anlamda gelişen ve bu oyunun makrosuna kafa yorduğuna dair gözlemlerim var. futbola dair genel anlamdaki fikirleri, taa futbol direktörlüğünden beri türk futboluna ilişkin söylemleri bu görüşümü destekliyor. futbol dünyası içerisinde bir kurumun nasıl şekillenmesi gerektiği, örneğin öncelikle ekonomik anlamda makasın açıldığına dair tespitleri ve bu teşhisin tedavisi olarak da galatasaray için alınması gereken modelin leipzig veya porto olmasına ilişkin görüşleri makro tespitlerdir. keza türk futbolu için yabancı sınırının olmaması yerli teşvikinin olması gerektiğine ilişkin yaptığı çalışmalar da bunu örnekler.

    bu makro bakış açısının kötü bir özelliği vardır. mikro anlamda sizi köreltir. uzman körlüğü denilen zaten sürekli yaptığınız işlere karşı bir körlük oluşur. saha içerisindeki oyun da bu bağlamda mikro olarak düşünülebilir. futbol takımına dair bir şablon belirlemiş olmasına karşın bunun saha içi uygulamasının doğru olmadığını gözlemliyorum. belki zamana ihtiyacı belki de iyi bir uygulamacıya ihtiyacı vardır bilmiyorum.

    ancak sanki şu an haiz olduğu alan futbol şubesinin başıymış gibi duruyor. işin mikrosunu yapacak doğru antrene tercihlerinin de galatasaray futbol sisteminin de hazırlayıcısı olacağı ve makro tecrübelerinden en iyi faydalanacağımız alanın bu olduğu kanaatindeyim. elbette bunun sezonun ortasında istifa etmesiyle mümkün olmayacağını, sene sonuyla beraber bu yapının kurulmasının kendisinin ve galatasaray için hayırlı bir adım olacağı düşüncesindeyim.

    sayın terim'in makro fikirleri ideal bir galatasaray futbol şubesi yaratabilir, doğru sistem kurulabilir ve mikro işleri iyi uygulayacak doğru antrenörler bulabilir düşüncesi benim için ütopik değil.
App Store'dan indirin Google Play'den alın