resim
Néstor Fernando Muslera Micol
Takım:Galatasaray
Mevki:Kaleci
Yaş:37
Boy:1.90
Uyruk:Uruguay
  • 12544
    milli arada iki maçta toplam 7 gol yedi. bu rakama bakıp insanlar acaba diyebilirler. iki maçta göstermiş olduğu performansı formunun zirvesinde olduğunu ortaya çıkarmakta.

    iki maçta da ceza sahası içerisinden isabetli şut sayıları oldukça fazla. takım içinde en yüksek reyting yine kendisine ait. kaleci de bir yere kadar. takım savunması yerlerde olan uruguay üzerinden eleştirilmesi acımasızca.

    yolculuklar eminim yoruyordur. eğer imkan olsa sırf bu sebepten dinlendirilebilir. fakat unutulmaması gereken gerçek şudur ki; galatasarayın as kaleci problemi yoktur.

    tek sorun yedek kaleci sorunudur. açıkçası formsuz diye yerine tercih edebileceğimiz bir kaleci yok. yorgun, sakat ve cezalı olduğu dönemlerde alternatif olması açısından ve bazen kadroda oluşabilecek türk problemine çare olabilmesi için yerli bir kaleci ihtiyacımız var. bunun içinde oynayan bir kaleciyi alıp kenarda bekletmemizinde ne bize ne oyuncuya bir faydası olacaktır.

    aynı şekilde düşünülmüş olacak ki fatih öztürk transferi yapıldı fakat fayda alamadık. keza okan'dan da istediğimiz verimi alamadık. bu konunun çözümü öyle sanıldığı gibi de basit değil. çünkü performansların değişkenliği kalecilere güvenilmesini zorlaştırıyor. çabuk harcıyoruz sonra da verim alamıyoruz.

    eğer bir gün muslera kadar iyi bir yerli kaleciye sahip olabilirsek o zaman bu sorunu yedeğini tecrübeli bir yabancı kaleci ile çözebiliriz.

    muslera konusunda da bir planlama yapılıp kontratının son senesini ve belki üstüne bir iki senesini daha bu şekilde değerlendirmemiz gerekiyor.

    muslera'n varsa derdin var.
App Store'dan indirin Google Play'den alın