• 1217
    parasının değeri öyle böyle düşmeyen vatanımız.

    bugün gece saatlerinde galatasaray'ın nef ile stad isim anlaşması sözleşmesi açıklandı. toplamda 5+5 yıl için 725 milyon tl + kdv alacağız.

    biliyoruz, borcumuz hep euro üzerinden gidiyor ve gelirler tl olduğu için de bu fark kapanmıyor. şimdi bir baktım, 10 sene önce euro neredeymiş diye, 12.10.2011 tarihinde 1 euro'nun bedeli 2.50 tl. bugün 12.10.2021 tarihinde 1 euro'nun değeri 10.39 tl.

    4 katından fazla artmış 1 euro'nun bedeli.

    10 sene sonra ne olacağı da ayrı bir meçhul.

    kimse yanlış anlamasın, bu yapılan anlaşmaya falan bir eleştiri değil. aksine sayın erden timur beyefendiye ne kadar teşekkür etsek az, ne zaman başımız sıkışsa elinden geleni gelmeyeni koyuyor ortaya ve muazzam paralar döküyor. açık söyleyeyim, ben 725 milyon tl'yi bir arada ömrü hayatımda göremem. bir çoğumuz da göremeyiz ki zaten eleştirim de buna değil, bu doğru yeterli bir bedel ve anlaşmayı yapanlara teşekkürler.

    ancak ekonomik olarak nereye gidiyoruz abi biz? şu durumun izahı var mı? 10 yılda bir yabancı para benim ülkemde 4 katından fazla değerlenecek.

    üzülüyorum be sözlük. elalemin 1 kağıt parçası ile burada gününü gün etmesine rağmen bizde 10 kağıt parçası bile olsa ay sonunu anca düşünmemize üzülüyorum.

    umarım doğru yönde değişmeler görürüz ancak gidişata bakarak da çok emin olamıyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın