• 28533
    sanki takım bir lego oyuncak seti ve biz de o lego setten uzaya gidecek bir roket inşa ediyormuşuz gibi davranılan futbol takımımız.

    bu takımın ideal 11'i şudur: https://i.galatasaray11.com/3vkm4opy.jpg

    bu düzenden ama 45'te ama maçın başında ama 60'da ne zaman vaz geçersek bu takım dibe gidiyor. berkan - cicaldau ikilisi taşıyıcı sütun gibi adeta, olmadıkları anda inşa etmeye çalıştığımız bina 22 eylül 2021 kayserispor galatasaray maçında adeta tepemize çöktü.

    tamam, kabul. boey sakat, marcao cezalı ve yerlerinde yedlin - luyindama (kayseri maçında alpaslan) ikilisi ile oynuyoruz. kabul, hiç itirazım yok bu konuya.

    ama bana bir takımın hücumdaki etkisizliğini sağ bek ve sol stoperin olmayışına bağlayarak bir açıklama yapamazsınız. olmaz. kabul etmem, edemem bunu.

    alanya maçı, stadda gözümüzle gördük. bizim etkili çıktığımız hücumdan çok alanya daha etkili hücumlara çıktı, en azından sonlandırdı. biz top kayıpları veya rakibin durdurduğu ataklar ile bitirdik hücumları. marcao olsa farklı mı olacak? ya da boey?

    kayseri maçındaki rotasyon kabul edilemez seviyede. çıkan kadro şu:

    https://i.galatasaray11.com/jvx8715y.jpg

    feghouli'den ne bekliyoruz? solda oğulcan'dan ne bekliyoruz? etrafında bu kadar dinamizm olmayan bir kadroda assunçao'dan ne bekliyoruz? atalay'ı hangi aklın ürünü olarak 79'da sahaya attık? yemin ediyorum deli çıkacağım.

    birisinin hocaya çıkıp şunu söylemesi lazım: hocam, uzay mekaniği değil bu. atomu falan parçalamıyoruz burada. bu futbol. dünyada en iyi bilenlerden birisi olduğun futbolu oynayacağız, hepi topu bu. bu takım lego seti değil kafana göre sadece ideal 11'inden 4-5 oyuncu oynasın kalanları rotasyonla, böyle bir düzen dünyada yok. berkan olmadan dinamizmin, cicaldau olmadan oyun aklın, kerem ve morutan olmadan deliciliğin yok sen bu adamları neşterle kesip (ikisini istanbul'da bırakarak o kadar artık) kayseri deplasmanında hikmet karaman'ın takımından puan almayı bekliyorsan hayal kurarsın! burası türkiye, premier lig değil ispanya değil fransa almanya değil, türkiye burası. burada tüm takımlar fizik güçleri ile oynuyor ve sana karşı istisnasız herkes önde bastığında senin çözüldüğünün artık farkında, değiştir şu kafa yapını ve o kafanın içerisindeki oyunu çünkü bu oyun bu lige uymadı, asla da uymayacak.

    oyuncular gençmiş de uyum sağlamamışlar henüz. tabi oyunculara birlikte oynamaları için bu zamanı benim vermem lazım. bir maç 45'te 3 değişiklik planı kaldır at, öbür maç birini çıkar diğer maç ötekini sonraki maç berikini. bir bırak hocam bir bırak bu çocuklar oynasın, 2-3 maç 90 tamamlasın birlikte. sen değişikliklerle - rotasyonla takımı sürekli lego gibi o parçayı sök öbürünü tak yok olmadı yarı yolda o parçayı değiştir vb. şekillerde oynarsan ne bu çocuklar birlikte oynama alışkanlığı kazanabilir, ne sen aklındakini bu çocuklara anlatabilirsin.

    cicaldau - morutan - kerem üçlüsü mesela. bak başlıyorum ligdeki 6 maçtaki durumlarına:

    https://gss.gs/iF6.png

    kerem - cicaldau ikilisinin 6 maçta birlikte oynadığı dakika 329 dakika.
    üçünün birlikte sahada kaldığı toplam 135 dakika.

    nasıl alışacaklar hocam? burası senin ileri hattın, aslında halil'i de denkleme katmam gerekirdi ama hadi o çok geç katıldığı için es geçiyorum. senin ileri hattının en önemli parçaları birbirleri ile oynamaya nasıl alışacaklar? 4 maç birlikte oynayabilirlerdi, 360 dakikaları var birlikte oynayabilecekleri 4 maçta sen 135 dakika üçünü birlikte oynatmışsın sonra "e genç çocuklar alışacaklar" diyorsun ama sahaya babel'i atıyorsun. babel'le mi alışacaklar birbirlerine bu çocuklar? feghouli ile mi? akıl alır gibi değil, bulamıyorum ben bunun çözümünü.

    valla bilmiyorum, çözümünü de bulamıyorum. açıkçası ben bulmak istiyor muyum emin de değilim. ama bir çözümü varsa bunu bulabileceğimiz tek plan var:

    ideal ilk 11 (sakatlık - ceza vb. durumlar harici) bozulmadan en az her maç 70-75 oynayacak. en az. 70 dakikanın altını kabul etmiyorum. ve bu çocuklara sabır gösterilecek kenar yönetim tarafından, babel'e feghouli'ye ömer bayram'a değil. atalay'ı oynatmak mı istiyoruz? yeri cicaldau'nun yeri, 70'de girer 20 oynar. barış alper mi oynayacak? yeri kerem'in yeri, 70'de girer 20 dakika oynar. oğulcan mı? yeri morutan'ın yeri, 70'de girer 20 dakika oynar. bu kadar. elbette rotasyon yaparsın, elbette sakatlık ceza vb. durumlar olur. ancak hücumdaki en kritik 3 oyuncunu (halil'i de sayarsak 4) oynatmayıp sahaya bitmiş feghouli - aylardır oynamamış oğulcan ve etrafındaki statik oyuna çaresiz ayak uydurmak zorunda kalan emre kılınç'ı bunların yerine sahaya sürüp sonra forvete de mami'yi koyup mami gol atamadığı zaman isyan edemezsin.

    ideal planı oluşturmak zo-run-da-yız! 540 dakikanın 329'u, 360 dakikanin 135'i bizi bu ideal plana bırak götürmeyi yaklaştırmaz bile. yanlış da olsa, hatalı da olsa, kayıp da olsa bir ideal plan oluşacak ve bu sistem oturana kadar bozulmayacak! her maç babel'i sahaya atarak olmaz zaten babel'in bu plana katacağı bir şey olamaz. az biraz bitcoin'inden, youtube kanalından, taraftarla (afedersiniz) taşak geçtiği twitter'ından ve rap'inden başka bir şeyi kalmayan saç boyası öğütücünün bizim yeni kuracağımız düzene bırakın dahil olmasını bu düzeni bozma olasılığından dolayı anında kapının önüne koyulması lazım.

    e sen bunları yapma sonra "1 ocakta var ya üfff taş olacak takım vurduğunu indirecek hele bir otursun" falan dersen, kimse sana 1 ocağa kadar "tamam hocam al batır 1 ocak'ta görüşürüz" demez, dememeli çünkü burası galatasaray spor kulübü.

    en büyük endişem bu "galatasaray'ın geleceği" dediğimiz çocukları da kaybetmemiz. kerem'i barış'ı cicaldau'yu morutan'ı hatta halil'i.

    bir şeyler değişmeli ama ne değişecek, bilmiyorum.

    edit: şu bilgiyi de buraya ekleyelim: https://twitter.com/.../1440928533736472578

    --- alıntı ---

    galatasaray bu sezon oynadığı 13 resmi maça, 13 farklı ilk 11 ile çıktı.

    sabah

    --- alıntı ---
App Store'dan indirin Google Play'den alın