resim
Fatih Terim
Görev:Teknik Direktör
Takım:Panathinaikos
Yaş:70
Uyruk:Türkiye
  • 32364
    22 eylül 2021 kayserispor galatasaray maçı sonrası verdiği demeçte "galatasaraylılar iyi bilsin ki biz doğru yoldayız." diyebiliyor. 19 şutun 2'sinin kaleyi bulmasına da değindi, kısacası "ben ne yapayım oyuncular kaleyi bulamıyorsa" demeye getiriyor. kayserispor'un sahada bizi 90 dakika dövdüğünü, futbol olarak ezdiğini, bizi aciz ve çaresiz duruma düşürdüğünü görmek mi kendisine doğru yolda olduğumuzu düşündürmüş, o kısmı anlayamadım ve anlayamayacağım.

    kendisinden özür diliyorum ama benim sahada gördüğüm şey hiç de iyi ve doğru yolda olan bir takım değil; hatta biraz daha ileri gideyim, ben sahada bir 'takım' bile göremiyorum. 30 şut da atmış olsak, %95 topla da oynasak 20 yıldır futbol izleyen ve az çok futbol bilen biri olarak gördüğüm şeyin iyi ve doğru olduğunu düşünmüyorum. kaldı ki kendisi bilsin, bizim her maç +3 puan +3 puan gitmek gibi hayallerimiz veya beklentimiz yok. görmek istediğim tek şey toplu şekilde oynayan, takım hüviyetinde olan, takımdaşlık duygusuna sahip, oynadığı oyundan kendilerinin de keyif aldığı belli olan bir takım izlemek. yoksa beraberlikler, yenilgiler hiç önemli değil. ama bizim aldığımız beraberlikler yenilgi, yenilgiler ise hezimet gibi.

    değil 3 yıl, 10 yıllık planlama dahi yapılsa benimsediği şablon, oyun anlayışı ve takım kurgusundan ötürü olmayacağı çok bariz. oynatmaya çalıştığı futbol, ön liberoyu 2 stoperin arasına çekip geriden ayağa pas yapmak olduğu müddetçe, o maçta x bir oyuncumuz çıkıp de bireysel performans ve sihirle ekstra işler yapmadıkça geriye gitmeye, şanslıysak da yerimizde saymaya devam edeceğiz. bu sene 8-9 adam transfer ederiz, seneye 10 kişi gönderip 9-10 kişi daha alırız ama hocanın oynatmaya çalıştığı 'şey' değişmedikçe camia olarak zaman, 30 milyon taraftar olarak da sinirlerimizi kaybetmeye devam edeceğiz.

    kendisi de ayan beyan görüyor aslında olmadığının, eminim ki 40 yılını futbola vermiş, sayısız başarılar kazanmış, kariyerinde 700'ü aşkın maça teknik direktör olarak çıkmış biri olarak bizim ve rakip takım ve rakip hocalarının bu kadar kolay görebildiği şeyi göremeyecek hali yok. zira kendisi koskoca fatih terim.

    ayrıca her maçın devre arasında 3 oyuncu değiştirmeyi de adet edindi iyice. aslında bu bile yanlış kadro çıkardığının en büyük itirafı ve göstergesi.
App Store'dan indirin Google Play'den alın