• 87
    galatasaray neden turkiye'nin en cok taraftari olan kulubu? cok kalabalik bir mahalleye dayandigi icin mi? kulturel bir sebeple mi? renkleri cok guzel oldugu icin mi? hayir, en basarilisi oldugu icin. insanlar en basarili olan galatasaray oldugu icin galatasarayli oldular, bir sekilde cocukken o ortami gordukleri icin bunun bir parcasi olmak istediler, galatasarayli oldular. simdi o bagin devamliligi da o sebeple basariya bagli.

    taraftar basariya geldi, haliyle basariya endeksli olacak elbette.

    diger yandan, galatasaray'i basarili kilan seylerin basinda zaten arabesk bir "sevinmek icin sevmedik" edebiyatina kapilmamasi yatmakta. "basari, basari, basari" bizim mottomuz bu, ve buna ulasmak icin surekli daha iyisini aramak, daha iyisi icin konusmak, dusunmek, tartismak. biz sampiyonluk kutlamasinin sabahi yeni sezonu planlamaya baslayanlariz. galatasaray basarili olacak, genlerinde bu var, bu gen sayesinde zaten bu kadar insan bu kulubun taraftari oldular.

    haliyle, galatasaraylilarin basarisizliga tahammulu yok. basarisizlara galatasaray'da yer yok. ve ust uste bes alti sezon basarisiz bir galatasaray yavas yavas kitleyi kaybeder, kuculmeye baslar, ve kuculur. galatasaray'in basarisizlik gibi bir luksu yok.
App Store'dan indirin Google Play'den alın